Τρομάζει η «έκρηξη» θανάτων στο 2ο κύμα της πανδημίας

Τρομάζει η «έκρηξη» θανάτων στο 2ο κύμα της πανδημίας

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους 722 συμπολίτες μας

Μια πραγματική έκρηξη παρουσιάζει ο αριθμός των θανάτων κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα μας. Από τον Οκτώβριο και όλο το Νοέμβριο ο ρυθμός εκτινάσσεται αποκαλύπτοντας την οξύτητα του προβλήματος στην Ελλάδα.

Ο πρώτος νεκρός στη χώρα μας από την πανδημία καταγράφηκε στις 12 Μαρτίου και μέσα σε 219 ημέρες, δηλαδή επτά μήνες από την έναρξη της πανδημίας οι νεκροί έφτασαν στις 17 Οκτωβρίου τους 500. Τον Οκτώβριο η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και παρατηρεί εύκολα κανείς ότι ο αριθμός των θανάτων εκτινάσσεται. 

Χρειάστηκαν 28 μόλις μέρες από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι τις 14 Νοεμβρίου για να έχουμε άλλους 500 νεκρούς και να σπάσει η χώρα μας τον τριψήφιο αριθμό θανόντων από τον κορωνοϊό και να ξεπεράσει τους 1.000 θανάτους. Από τις 14 του Νοέμβρη κι έπειτα, οι νεκροί εκτοξεύονται. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα καταγράφονται άλλοι 500 θάνατοι και ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοέμβρη η χώρα θρηνεί 1.500 νεκρούς.

Μέσα σε άλλες 7 ημέρες, μέχρι και σήμερα 28 Νοεμβρίου ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να ανεβαίνει δραματικά και μέσα σε μια εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους 722 συμπολίτες μας, με το σύνολο να ανέρχεται σε 2.223 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Σήμερα, άλλωστε, καταγράφηκε η πιο μαύρη μέρα σε ό,τι αφορά στα ημερήσια θύματα του κορωνοϊού μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς 121 συμπολίτες μας κατέληξαν στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς της χώρας, τα οποία δίνουν μάχη για να κρατηθούν όρθια με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να δίνει καθημερινά μάχη, την οποία προς ώρας δείχνει να κερδίζει.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ