Τσακίρης: Με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ λειτουργούν 42 συμβουλευτικά κέντρα, 20 ξενώνες φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες και η γραμμή SOS 15900

Newsroom
Newsroom

Αυτό υπενθυμίζει με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ λειτουργούν 42 συμβουλευτικά κέντρα και 20 ξενώνες φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες καθώς και η 24ωρη γραμμή SOS 15900 για τα θύματα.

Αυτό υπενθυμίζει με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, με αφορμή την σημερινή, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών .

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός:

«Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου μετά την καθιέρωσή της, από τον ΟΗΕ το 1991.

Η βία κατά των γυναικών μπορεί να έχει κάθε μορφή, σωματική, σεξουαλική αλλά και ψυχολογική, γιατί βία δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις, αλλά και αυτό που ψυχικά νιώθεις, αυτό που ακούς.

Ως άνθρωποι δεν πρέπει όχι μόνο να συναινούμε σε οποιαδήποτε μορφή βίας, αλλά πρέπει να αντιδρούμε άμεσα.

Το ΕΣΠΑ μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, χρηματοδοτεί δίκτυο κακοποιημένων γυναικών. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 42 συμβουλευτικά κέντρα και 20 ξενώνες φιλοξενίας.

Επίσης χρηματοδοτεί την 24ωρη γραμμή SOS 15900 για τα θύματα.

Βοηθούμε τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους όταν αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή ή έμφυλη βία. Δείχνουμε μηδενική ανοχή στην βία κατά των γυναικών αλλά και σε οποιαδήποτε μορφή βίας».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ