Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από Βρετανία

Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από Βρετανία

Σε ισχύ τα νέα μέτρα στον Προμαχώνα

Ενεργοποιούνται από σήμερα τα νέα αυστηρότερα μέτρα στον Προμαχώνα. Η είσοδος στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε και κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα γίνεται μόνο σε όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ πριν από 72 ώρες και είναι αρνητικό.

Συγκεκριμένα, πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Πρέπει επίσης να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στο συνοριακό φυλάκιο. Από την εφαρμογή αυτή του νόμου εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες στους οποίους όμως γίνονταν δειγματοληπτικά τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά την είσοδό τους στη χώρα.

 

Στο μεταξύ τα "βλέμματα" όλων, κυβερνητικού επιτελείου, αλλά και των λοιμωξιολόγων είναι στραμμένα στο άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας για τους Βρετανούς, καθώς από σήμερα 15 Ιουλίου αρχίζουν οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στην ουσία, οι αρμόδιοι θέλουν να διαπιστώσουν κατά πόσο το άνοιγμα αυτό, θα έχει επίπτωση στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας μας ή όχι. Όπως έχει επισημανθεί πάντως, οι έλεγχοι και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα είναι αυστηροί.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ