Υλικό στην Κύπρο για το κύκλωμα μαστροπείας στέλνει ο Ηλίας Γκιώνης

Υλικό στην Κύπρο για το κύκλωμα μαστροπείας στέλνει ο Ηλίας Γκιώνης

Ο ακτιβιστής καταγγέλλει ότι το κύκλωμα ενεργεί σε Ελλάδα και Κύπρο

Εξελίξεις στην έρευνα για την ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας που φέρεται να ενεργεί σε Ελλάδα και Κύπρο πυροδοτεί η κίνηση του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη να αποστείλει στοιχεία στις αρχές. Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξεδιπλώνεται μετά την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα ότι έπεσε θύμα βιασμού στη Θεσσαλονίκη την πρωτοχρονιά.

Σε ανάρτησή του, ο Ηλίας Γκιώνης αναφέρει ότι ολοκλήρωσε την αρχειοθέτηση των στοιχείων, με 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης. Μάλιστα, ανέφερε ότι σε αυτά υπάρχουν και στοιχεία που δεν έχει κοινοποιήσει δημόσια.

«Εχθές το βράδυ τελείωσα την αρχειοθέτηση όλων των στοιχείων. Η παρουσίαση που στέλνω σήμερα στις αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου έχει μέσα 150 αρχεία φωτογραφικού υλικού και 45 σελίδες ανάλυσης. Μου πήρε τρεις μέρες να τα αρχειοθετήσω σωστά μαζί με όλα τα στοιχεία που δεν είχα κοινοποιήσει δημόσια.

Για όσα άτομα αναρωτιούνται γιατί το ξεκίνησα όλο αυτό μέσα από το instagram είναι γιατί, δίνοντας ένα στοιχείο στον κόσμο, αυτός μου έστελνε 10 πίσω.

Τις τελευταίες τρεις μέρες είχα παγώσει την διερεύνηση των νέων στοιχείων που ο οι ντόπιοι πολίτες της κάθε περιοχής μου έστελναν, την οποία συνεχίζω από σήμερα», έγραψε στο προφίλ του.

 

Στην Αστυνομία της Κύπρου το e-mail του Ηλία Γκιώνη

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, το e-mail με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ακτιβιστής έφτασε στην τοπική αστυνομία στις 15:30.

Σύμφωνα με την Cyprus Times, οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου αμέσως έπιασαν δουλειά ώστε να δουν το περιεχόμενο του αρχείου για να αποφασιστούν και τα επόμενα βήματα και κατά πόσο θα ξεκινήσει η διερεύνηση.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ