Υπόθεση υποκλοπών: Σφοδρή διαμάχη για την επίκληση του απορρήτου στην επιτροπή Θεσμών

Newsroom
Newsroom

Παρέμβαση και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

"Στο κόκκινο" η πολιτική κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με φόντο την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η επίκληση του απορρήτου από τους άμεσα εμπλεκόμενους με την υπόθεση των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη – Κουκάκη ενώπιον της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας παραμένει το βασικό επίδικο της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Η επίκληση του απορρήτου από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, τον πρώην γ.γ. του πρωθυπουργού και την επόπτρια εισαγγελέα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συνιστά παράβαση του κανονισμού και του συντάγματος επιμένει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Η Χαριλάου Τρικούπη μιλά ακόμη και για ποινικές ευθύνες που θα διερευνηθούν.

Μάλιστα σε νέο άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά και σε όσους του καταλογίζουν φιλο-ΣΥΡΙΖΑ στάση με αφορμή τις βολές τους στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη για την επίκληση του απορρήτου και την αντισυνταγματικότητα των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων.

«Όποιοι ενθαρρύνουν ή ανέχονται δημοσιεύματα του είδους «έγινε ΣΥΡΙΖΑ ο Βενιζέλος» δεν έχουν πολιτική και διανοητική σοβαρότητα. Και σίγουρα δεν έχουν ένσημα αγώνων κατά του ΣΥΡΙΖΑ συγκρίσιμα με τα δικά μου. Ας συνέλθουν εγκαίρως. Μάλιστα κάποιοι θέλουν πλέον «αυτοδύναμη» μονοκομματική κυβέρνηση που θα μπορεί για λόγους εθνικής ασφάλειας να παρακολουθεί χωρίς ενοχές πολιτικούς αντιπάλους της με τη έγκριση δυο πλέον εισαγγελέων αλλά πάντα ανώνυμα και αναιτιολόγητα!, δήλωσε ο κος Βενιζέλος.

 

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ