Άνδρας που απατά τη σύζυγο του θέλει να βάλει το εμφύτευμα του Ελον Μασκ για να σώσει το γάμο του

Newsroom
Newsroom

Μια απρόσμενη εφαρμογή της νευροτεχνολογίας των εγκεφαλικών τσιπ

Η νευροτεχνολογία κάνει μεγάλα άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια με ένα μεγάλο επίτευγμα του κλάδου να είναι εμφάνιση εγκεφαλικών εμφυτευμάτων για αποκατάσταση σοβαρών προβλημάτων υγείας ή την απόκτηση δυνατότητας ελέγχου ηλεκτρονικών συσκευών (υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα) με νοητικές εντολές από άτομα που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον για να έρθουν σε επαφή με τους οικείους τους.

Διάφορες εταιρείες έχουν κατασκευάσει και δοκιμάσει με επιτυχία τέτοιου είδους εμφυτεύματα. Τελευταία ήταν πριν από λίγες μέρες η Neuralink, η εταιρεία νευροτεχνολογίας του Ελον Μασκ. Ο Αμερικανός μεγιστάνας έχει υποστηρίξει ότι τα εγκεφαλικά τσιπάκια της εταιρείας του θα βοηθήσουν στη θεραπεία παθήσεων όπως η παχυσαρκία, ο αυτισμός, η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια. Μπορεί όμως το εμφύτευμα του Μασκ να σώζει ακόμη και γάμους;

Αυτό ευελπιστεί ένας άνδρας που με ανάρτηση του σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανταλλαγής απόψεων, σχολίων και συμβουλών για διάφορα ζητήματα λέει ότι θέλει να βάλει το εμφύτευμα της Neuralink ως τελευταία λύση που βλέπει μπροστά του για να σταματήσει να απατά τη σύζυγο του.

Ο άνδρας υποστηρίζει ότι αν και η σύζυγος του δεν έχει καταλάβει κάτι εκείνος την απατά συνεχώς και ότι δεν είναι κάτι που επιθυμεί αλλά πάσχει από εθισμό στο σεξ που οι ψυχολόγοι αποδέχονται ως ψυχική διαταραχή η οποία αντιμετωπίζεται με επιτυχία με ψυχοθεραπεία. Ο άνδρας υποστηρίζει ότι έκανε ψυχοθεραπεία για αυτό το λόγο αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα και συνεχίζει να αναζητά και να έχει ερωτικούς συντρόφους αλλά αγαπά τη σύζυγο του και δεν θέλει να διαλύσει το γάμο του και έτσι βλέπει ως μια τελευταία σανίδα σωτηρίας του γάμου του το τσιπάκι της Neuralink.

Όταν η Neuralink βρισκόταν στη φάση της ανάπτυξης του εμφυτεύματος ένας χρήστης του Twitter, πριν το εξαγοράσει ο Μασκ και το μετονομάσει σε X, του είχε απευθύνει ερώτημα αν το εμφύτευμα της εταιρείας του θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επανεκπαίδευση του τμήματος του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την πρόκληση εθισμού ή κατάθλιψης.

Ο Μασκ του είχε απαντήσει «Σίγουρα. Αυτό είναι και υπέροχο και τρομακτικό. Όλα όσα έχουμε αισθανθεί ή σκεφτεί ποτέ είναι ηλεκτρικά σήματα» αφήνοντας ανοικτό το πεδίο της χρήσης του εμφυτεύματος για τέτοιου είδους προβλήματα.

Μένει τώρα να δούμε αν ο συγκεκριμένος άνδρας ή κάποιος άλλος άνθρωπος με κάποιου άλλου είδους πρόβλημα εθισμού αιτηθεί για την τοποθέτηση ενός εγκεφαλικού εμφυτεύματος για να θεραπευτεί και αν η χρήση αυτής της τεχνολογίας για τέτοιου είδους λόγους όπως ο εθισμός μπορεί να λάβει άδεια για να πραγματοποιηθεί. Ο Μασκ πάντως οραματίζεται την ανάπτυξη τεχνολογίας τηλεπαθητικής χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών και συστημάτων γενικότερα όχι μόνο για ασθενείς αλλά και για υγιείς ανθρώπους φέρνοντας μια πολλών διαστάσεων νέα πραγματικότητα στην ανθρωπότητα.


Πηγή: Naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ