Ιδιωτική εταιρεία ξεκινά κλινικές δοκιμές για νέο εμβόλιο κατά της COVID-19

Ιδιωτική εταιρεία ξεκινά κλινικές δοκιμές για νέο εμβόλιο κατά της COVID-19

Στις δοκιμές της πρώτης και της δεύτερης φάσης θα συμμετάσχουν 170 άτομα, ηλικίας 18 - 60 ετών

Κλινικές δοκιμές για ένα νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ξεκινά η ρωσική ιδιωτική εταιρεία Betuvax, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Στις δοκιμές της πρώτης και της δεύτερης φάσης, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία του «Ινστιτούτου Ανθρώπινων Βλαστοκυττάρων», θα συμμετάσχουν 170 άτομα, ηλικίας 18 – 60 ετών, από τις πόλεις Αγία Πετρούπολη και Περμ. Οι δοκιμές αναμένεται να διαρκέσουν έως τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους.

Νωρίτερα οι παρασκευαστές του εμβολίου Betuvax-CoV-2 είχαν ανακοινώσει ότι αναμένουν τις ελάχιστες παρενέργειες από τη χρήση του λόγω της ειδικής σύνθεσής του.

«Περιέχει μόνο τα επιφανειακά αντιγόνα του κορονοϊού, γεγονός που μειώνει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Επομένως μειώνει την αλλεργιογόνο δράση του παρασκευάσματος. Το εμβόλιο δεν περιέχει ιούς και ιικούς φορείς, γενετικό υλικό με τη μορφή DNA και RNA, υπερβολικό αντιγονικό φορτίο, πρόσθετα συντηρητικά, σταθεροποιητές και ανόργανες πρόσθετες (ανοσοενισχυτικές) ουσίες, γεγονός που ελαχιστοποιεί τους κινδύνους παρενεργειών», δήλωσε η εταιρεία στο TASS.

Η Biocad, μια άλλη ιδιωτική εταιρεία, ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του δικού της εμβολίου κατά της COVID-19 τον περασμένο μήνα, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Η Ρωσία έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί από τρία κρατικά ινστιτούτα, συμπεριλαμβανομένου του Sputnik V με δύο δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έσπευσε να αναπτύξει το Sputnik V στις αρχές της πανδημίας, αλλά η χρήση ακολούθησε αργούς ρυθμούς, καθώς πολλοί Ρώσοι είναι δύσπιστοι απέναντι στις αρχές και αντιμετωπίζουν με φόβο τα νέα ιατρικά προϊόντα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ