Ποια παιδιά τρώνε πιο γρήγορα το φαγητό τους

Ποια παιδιά τρώνε πιο γρήγορα το φαγητό τους

Τι έδειξε νέα έρευνα

Βρετανική έρευνα έδωσε νέες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο τρώνε τα παιδιά και για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε αδέλφια.

Η έρευνα η οποία είναι η πρώτη που παρέχει στοιχεία για τις διατροφικές συνήθειες ανάμεσα στα αδέλφια, πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια Bristol, Roehampton και Brunel στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ανάλυση δεδομένων από δύο ξεχωριστές έρευνες. Στην πρώτη είχαν συμμετάσχει 132 παιδιά, ηλικίας 5 έως 11 ετών και στη δεύτερη 552 ενήλικες (ηλικίες 18-85 ετών) και 256 ανήλικοι (ηλικίες 7-17 ετών).

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Clinical Obesity.

Διαπιστώθηκε ότι το να έχεις αδέλφια σχετίζεται με ταχύτερο ρυθμό κατανάλωσης του φαγητού. Ωστόσο, αυτό ήταν αξιόπιστο μόνο όταν γινόταν σύγκριση παιδιών χωρίς αδέλφια με παιδιά που είχαν δύο ή περισσότερα αδέλφια. Επιπρόσθετα, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα πρωτότοκα παιδιά τρώνε ταχύτερα από ό, τι τα μικρότερα αδέλφια τους.
Μάλιστα η σειρά της γέννησης εξηγούσε το 10% της διαφοράς στην ταχύτητα κατανάλωσης της τροφής.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα μεγαλύτερα παιδιά τρώνε με ταχύτερο ρυθμό από τα μικρότερα παιδιά. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στις αναπτυξιακές διαφορές καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν.

«Δεν αρκεί να λαμβάνεται υπ’ όψιν το είδος, η ποιότητα και η ποσότητα της τροφής. Πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και η ταχύτητα με την οποία καταναλώνεται το φαγητό», αναφέρει o ερευνητής Dr. Leigh Gibson, λέκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Ρόεχαμπτον.

«Τρώγοντας πιο αργά και αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στο φαγητό μας, μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο του σωματικού βάρους και του δείκτη μάζας σώματος», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ