Ρομπότ-καλός Σαμαρείτης βοηθά τους εγκλωβισμένους της καραντίνας στην Ινδονησία

Δεν φέρνει μόνο χαρά, αλλά και τα απαραίτητα σε όσους είναι εγκλωβισμένοι λόγω καραντίνας

Παρότι το όνομά της φέρνει άσχημους συνειρμούς λόγω της υψηλά μεταδοτικής νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, η Δέλτα, το λευκό/μωβ ρομπότ έχει γίνει ο καλός Σαμαρείτης στο χωριό Τεμπόκ Γκέντε της ανατολικής Ιάβας, στην Ινδονησία.

Σε μία περιοχή σοβαρά «λαβωμένη» από την πανδημία, φέρνει χαρά, αλλά και τα απαραίτητα στους ντόπιους. 

Έμπνευση μιας ομάδας ντόπιων νέων, η Δέλτα είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα οικιακά συμπράγκαλα. Το κεφάλι της ειναι από βραστήρα ρυζιού, ο κορμός της από μια παλιά τηλεόραση, τα χέρια από σωλήνες PVC ενώ η φωνή της ανήκει στη σύζυγο ενός από τους δημιουργούς της. 

«Συγγνώμη, assalamualaikum… Έχω διανομή» λέει καταφθάνοντας στο κάθε σπίτι. Είναι σκλαβωτικά ευγενική, χαιρετά τους ντόπιους με εγκαρδιότητα και ευχές, όχι μόνο παραδίδοντας φαγητά στις γειτονιές, αλλά σαρώνοντας τους δρόμους με αποστολές απολύμανσης και καθαριότητας. 

Η Δέλτα που είναι τηλεχειριζόμενη και «ήρθε στη ζωή» προ δύο εβδομάδων, έχει γίνει σχεδόν απαραίτητη στους ντόπιους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους λόγω καραντίνας. 

Μέχρι στιγμής, έχει εμβέλεια λειτουργίας περίπου στα 200 μέτρα, ωστόσο οι εμπνευστές της φιλοδοξούν να επεκτείνουν την ακτίνα δράσης της ελέγχοντάς της μέσω τηλεφώνου. 

Το Τεμπόκ Γκέντε έχει γίνει γνωστό στην Ινδονησία ως το μικρό χωριό που επενδύει τα μέγιστα στην ανακύκλωση. Η Δέλτα αρχικά προοριζόταν για το ρόλο σερβιτόρας σε τοπικό κατάστημα. Ωστόσο, καθώς η πανδημία κορυφωνόταν φτάνοντας σε χωριά και πυκνοκατοικημένες περιοχές, οι εμπευστές του πρότζεκτ αποφάσισαν να την αξιοποιήσουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών. 

 

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ