"Σύντομα στην καθημερινότητά μας η σύνδεση των υπολογιστών με τον ανθρώπινο εγκέφαλο"

"Σύντομα στην καθημερινότητά μας η σύνδεση των υπολογιστών με τον ανθρώπινο εγκέφαλο"

Ο Δ. Γραμμένος, κύριος Ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, μίλησε στο Livetalks για την τεχνολογία και τον άνθρωπο, τις εξελίξεις και τους προβληματισμούς του

«Η τεχνολογία τρέχει κι εμείς είμαστε πίσω της ήδη προσπαθώντας να προλάβουμε» τόνισε μιλώντας στο LIVETALKS ο Δημήτρης Γραμμένος που επεσήμανε ότι δεν είμαστε μακριά από την εποχή που η σύνδεση των υπολογιστών με τον ανθρώπινο εγκέφαλο θα είναι μια καθημερινότητα!

Ο κ. Γραμμένος που είναι κύριος Ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στον τομέα της Επικοινωνίας Ανθρώπου-Υπολογιστή εμφανίστηκε σκεπτικός για το εάν μπορέσει ο άνθρωπος να «τιθασεύει» αυτή την τεχνολογία , να την αξιοποιήσει θετικά και όχι αυτή να στραφεί εναντίον του.

«Πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι κι αυτό απαιτεί Παιδεία, απαιτεί να μάθουμε να σκεφτόμαστε» ανέφερε ο κ. Γραμμένος που εξήγησε πως οι δυνατότητες που έχει η λεγόμενη τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει ταβάνι, δεν μπορεί κανένας να προβλέψει που θα φτάσει.

«Είμαι πάντως σίγουρος ότι αυτό που για τη δική μας γενιά είναι σήμερα τα κινητά τηλέφωνα που τα έχουμε ενσωματώσει στην καθημερινότητά μας, έτσι θα είναι για παιδιά μας η εξέλιξη σε 10-15 χρόνια» τόνισε και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νέα γενιά λέγοντας πως ακριβώς επειδή είναι μια γενιά που έμαθε να ζει με την τεχνολογία μπορεί εύκολα να αναζητήσει την πραγματική ζωή και να μην μείνει στην ψηφιακή πραγματικότητα.

«Σήμερα δεν έχουμε ένα χάσμα γενεών, αλλά χάσμα μεταξύ πραγματικής ζωής κι αυτών που νομίζουν ότι τη ζούν» τόνισε στο LIVETALKS και τον Κώστα Μπογδανίδη ο κ. Δ.Γραμμένος.

Ακούστε τα όσα είπε: 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ