Τα πρώτα διαμάντια... «αστροναύτες»

Τα πρώτα διαμάντια... «αστροναύτες»

Τα διαμάντια που επιλέχθηκαν για το ταξίδι κοστίζουν από 2,5 χιλιάδες δολάρια ως 45 χιλιάδες δολάρια.

Η εταιρεία Space Collectives που εδρεύει στο Λίβερπουλ συνεργάζεται με την εταιρεία Aegis Aerospace και στέλνει στο Διάστημα διάφορα αναμνηστικά αντικείμενα τα οποία αποκτούν διαστημική «ταυτότητα» και επιστρέφουν στη Γη προς διάθεση σε ενδιαφερομένους.

Τα στελέχη της εταιρείας αποφάσισαν στο επόμενο φορτίο που θα στείλουν έξω από την Γη να υπάρχει και ένα κουτί με διαφόρων ειδών διαμάντια. Τα διαμάντια που επιλέχθηκαν για το ταξίδι κοστίζουν από 2,5 χιλιάδες δολάρια ως 45 χιλιάδες δολάρια. Τα διαμάντια θα ταξιδέψουν τον Σεπτέμβριο του 2022 με ένα φορτίο που θα έχει προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα παραμείνουν σε κάποιο σημείο έξω από τον σταθμό για έξι μήνες. Τα διαμάντια θα κάνουν σε αυτό τον χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται στον ISS περίπου έξι χιλιάδες φορές τον γύρο της Γης.

Όταν τα διαμάντια επιστρέψουν θα χαραχτεί σε αυτά με λέιζερ η απαραίτητη πιστοποίηση ότι έχουν ταξιδέψει έξω από τον πλανήτη μας. Οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν ένα από αυτά τα διαμάντια μπορούν να επικοινωνήσουν πριν ξεκινήσει η αποστολή με την Space Collectives και να της στείλουν κάποια φωτογραφία τους η οποία θα τοποθετηθεί στο ίδιο κουτί με τα διαμάντια και όταν το κουτί επιστρέψει στη Γη θα αποκτήσει και η φωτογραφία τη… διαστημική πιστοποίηση της.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ