Ένα δυνατό "όπλο" στα χέρια της Πυροσβεστικής στην Κρήτη

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson, για να προστεθεί στα δύο εναέρια μέσα που ήδη έχουν σταθμεύσει στο νησί

Με θετικό πρόσημο εξελίσσεται η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη, και ειδικά η καλοκαιρινή περίοδος που αποτελεί "διακεκαυμένη ζώνη". Ο περιφερειακός διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του φάνηκε αποφασιστικός να βάλει τους πολίτες στο "παιχνίδι", τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία τη σημασία της ευσυνειδησίας αλλά και την ατομική ευθύνη. Μάλιστα η απόφασή του να ενταθούν οι περιπολίες και να βεβαιώνονται οι παραβάσεις του νόμου, λόγω αντιπυρικής περιόδου φαίνεται που συνετίζουν ακόμη και τους πιο "δύσκολους".

Τώρα, την ευσυνειδησία των πυροσβεστών που αδιαμαρτύρητα ρίχνονται σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, έρχεται να ενισχύσει ένα "υπερόπλο" που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την επιχειρησιακή δυνατότητα των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, στις αρχές του Αυγούστου πρόκειται να έρθει στην Κρήτη το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson, για να προστεθεί στα δύο εναέρια μέσα που ήδη έχουν σταθμεύσει στο νησί και ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί καν να απογειωθούν.

Το Ericsson, που φορτωμένο με νερό μπορεί να διανύσει την απόσταση Χανιά-Σητεία σε 17-18 λεπτα, θα έρθει έτοιμο και επανδρωμένο, και πιθανότατα θα έχει ως βάση του τα Χανιά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ