Ένα καζάνι- θεσμός, ένα καζάνι που γράφει ιστορία!

Από το 2012 ξεκίνησε δειλά δειλά για να γίνει σήμερα μια ετήσια εκδήλωση που την περιμένουν όλοι!

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στο καζάνι που διοργανώνει κάθε χρόνο στην ευρύτερη περιοχή των Αρχανών ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Ψαραδάκης. Ένα καζάνι που μεταλλάχθηκε σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό event που λένε και οι αρχανιώτες που τιμούν μαζί με τους άλλους τον συντοπίτη τους που κάθε χρόνο επιστρέφει για να οργανώσει για τους φίλους του αυτή την εκδήλωση που έχει εξελιχθεί σε θεσμό. Ένας θεσμός που γράφει ιστορία πλέον από το 2012 που ξεκίνησε καθώς εκεί γίνονται οι πιο σημαντικές επαφές ,συζητήσεις, ανταλλαγές απόψεων.

Φέτος το καζάνι ξανάγινε στο Βαθύπετρο- Μπότζη, μια μαγική περιοχή νοτίως του Γιούχτα (με την ευγενική χορηγία του Μύρωνα Χιλετζάκη που έχει κάνει μεγάλη καταδιά εκεί) και ο κόσμος ήταν πολλαπλάσιος από κάθε άλλη φορά. Ίσως και γιατί στους συνδιοργανωτές εκτός από τον Δημήτρη Ψαραδάκη προστέθηκε ο γνωστός δικηγόρος και επιστήθιος φίλος του Θανάσης Βαρλάμης, αλλά και ο Μάριος Δακτυλίδης, που πέρυσι ήρθε από τη Μύκονο προσκεκλημένος και προσβλήθηκε από το μικρόβιο ζητώντας να συμμετέχει στην εκδήλωση! Ένας Αρχανιώτης, ένας από τη Ρούμελη και ένας από τη Μύκονο να κάνουν καζάνι στον Γιούχτα- εκρητικός συνδυασμός!

"Κάθε θεσμός διαθέτει μια μήτρα, μια ιστορία, μια δέσμη ενεργειών..." που λένε και οι οργανωτές και κάπου αυτό θα χάνεται τα επόμενα χρόνια στην αχλύ του μύθου...

Το τι είχε εκεί και δεν περιγράφεται. Και του πουλιού το γάλα- ε και πάντα τα...καλύτερα ψάρια από τον Μανόλη Βουτσαλά- μια ιδέα παίρνει κανένας από το μενού που είχε ετοιμαστεί.

Τόσος κόσμος τίμησε και φέτος τους διοργανωτές. Οι καλοί τους φίλοι από την Αθήνα και την Κρήτη, πολιτικοί και επιχειρηματίες, από όλο το φάσμα, καλλιτέχνες και πνευματικοί άνθρωποι , ήταν όλοι εκεί.

Φέτος ξεχωριστή ήταν η παρουσία του μέχρι πρότινος υπουργού Άμυνας κ.Αποστολάκη που είχε πολλά να πει με τον περιφερειάρχη Στ.Αρναουτάκη, τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ.Μπαριτάκη, τους δημάρχους Αστερουσίων Αρχανών Μαν.Κοκοσάλη, Σητείας Γ.Ζερβάκη, Ανωγείων Σωκρ.Κεφαλογιάννη, την συντονίστρια της Αποκεντρωμένης κ.Μαρία Κοζυράκη.

Και δεν ήταν μόνο εκείνοι. Πρώην δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι όπως ο Γ.Μηλιαράς, ο Γιώργης Αεράκης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟ Άγγελος Φιλιππίδης, πολύς κόσμος από τον αγροτικό χώρο, ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς, ο πρόεδρος των αποσταγματοποιών κ.Βρέντζος, ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, επιχειρηματίες και άλλοι που ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη...καζανιά!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ