Μέσα συζήτηση, έξω διαμαρτυρία

Θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση στις 24 Ιανουαρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής η “Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων”.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία αναφέρει μεταξύ άλλων: "Έχουμε μια ευκαιρία να πούμε ένα δυνατό όχι στην καταστροφή των θαλασσών και της τοπικής οικονομίας. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καλούνται να τοποθετηθούν πάνω σε ένα δίπολο: από τη μια η πρόληψη και η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η αλιεία και η τουριστική οικονομία και από την άλλη τα ισχυρά συμφέροντα του πετρελαϊκού λόμπι και το εθνικό αφήγημα μιας εξαιρετικά αμφιλεγόμενης "ανάπτυξης" με κάθε κόστος".

Επίσης, η Πρωτοβουλία προαναγγέλλει ότι στις 24 Ιανουαρίου 2020 η Πρωτοβουλία οργανώνει δημόσια εκδήλωση στο Ηράκλειο με σημαντικούς καλεσμένους ομιλητές με σκοπό την τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών για τις πραγματικές επιπτώσεις και τους κινδύνους από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στις θάλασσές μας. Για πετρέλαια δεν ξέρουμε, αντίσταση όμως θα βρείτε σίγουρα...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ