Ο χορός της προοδευτικής συμμαχίας, οι ρακές και το...ομορφόπαιδο ο Αλέξης!

Ο Κυριάκος και το φουριάρικο κατσίκι!

Από την Κρήτη... έσυρε τον χορό της διεύρυνσης και των “δημοκρατικών – προοδευτικών συμμαχιών” ο Αλέξης Τσίπρας.

Κυριολεκτούμε, διότι τέτοια κατάληξη είχε η πολιτική εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα στο παγωμένο (από την άποψη της θερμοκρασίας...) Χουδέτσι.

Μερικές ρακές βεβαίως ήταν αρκετές για να... ζεσταθεί ο κόσμος, ακούγοντας την ομιλία του πρωθυπουργού και των Κρητικών υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Ήπιε μόνο νερό, ήξερε τι τον περιμένει!

Κάτι ήξερε για τις τσικουδιές ο πρωθυπουργός. Το είχε υποψιαστεί από το πρωί, μια και στο τμήμα του δρόμου Γούρνες – Χερσόνησος, όπου βρέθηκε , αρκέστηκε να πιει μόνο νερό, γνωρίζοντας ότι η μέρα ήταν δύσκολη και οι οινοπνευματώδεις... πειρασμοί, καθώς βρισκόταν στην Κρήτη, αμέτρητοι!

“Είναι ομορφόπαιδο!”

Αφού το μεσημέρι γευμάτισε στις Αρχάνες, το απόγευμα της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Χουδέτσι, όπου έγινε δεκτός με λουλούδια, αγκαλιές και φιλιά. Ο κόσμος που βρισκόταν γύρω του και τον πλησίαζε σχολίαζε: “Είναι ομορφόπαιδο, το έχει, ξέρει να φερθεί και να μιλήσει”. Κάποια κυρία η οποία τον πλησίασε, τον αγκάλιασε λέγοντάς του: “Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σου”.

Το κιτρινόμαυρο κασκόλ...

Λίγο πιο κάτω... πριν μπει στο Λαβύρινθο, ένας άνδρας πέρασε στο λαιμό του πρωθυπουργού ένα κιτρινόμαυρο κασκόλ. Αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι ήταν της ΑΕΚ. Όμως, μίλησε η εντοπιότητα: Ήταν του Εργοτέλη τελικά! Ο “πράσινων αισθημάτων” (ελέω Παναθηναϊκού) Αλέξης Τσίπρας, το φόρεσε αδιαμαρτύρητα, και λίγα δευτερόλεπτα μετά το έβγαλε χαιρετώντας μικρά παιδάκια που βρέθηκαν μπροστά του.

Σιγουριά, πολλαπλά κι απανωτά εγκώμια για τον Σταύρο Αρναουτάκη

Σίγουρη θεωρεί την επανεκλογή του Σταύρου Αρναουτάκη στην Περιφέρεια Κρήτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έψαχνε ευκαιρία για να εγκωμιάσει τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ακόμα κι αν χρειαζόταν να το κάνει δια της πλαγίας οδού... παινεύοντας άλλα πρόσωπα! Για παράδειγμα, το μεσημέρι της Πέμπτης στον Αποσελέμη τον πλησίασε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ποταμιών, με κάποιον από το πλήθος να ενημερώνει τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι... υπερκομματικός κι ότι δεν έχει πρόβλημα επανεκλογής. “Δεν ανησυχείς εσύ, σαν τον Αρναουτάκη είσαι!”, του είπε ο πρωθυπουργός.

Και το απόγευμα όμως, στο Χουδέτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πλέκοντας το εγκώμιο του δημάρχου Αρχανών – Αστερουσίων, βρήκε το... πάτημα να επαναλάβει την βεβαιότητά του για την επικράτηση του Σταύρου Αρναουτάκη στις προσεχείς εκλογές: “Εδώ στον Δήμο σας έχετε λύσει το πρόβλημά μας με τον κ. Κοκοσάλη, όπως έχει συμβεί και στην Περιφέρεια”.

Νωρίτερα, μιλώντας για την Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Τσίπρας ενέταξε και πάλι στην κουβέντα τον Περιφερειάρχη Κρήτης, υπογραμμίζοντας πως “η προοδευτική συμμαχία γίνεται πράξη στο πρόσωπο του Σταύρου Αρναουτάκη”, δηλώντας σίγουρος για την επικράτησή της “από τον πρώτο κιόλας γύρο!”.

Η “δικαιολογημένη... γκρίνια” του Σταύρου

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκωμίαζε τον Σταύρο Αρναουτάκη, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης να εκφράζει το παράπονό του: “Θέλουμε περισσότερες αρμοδιότητες. Αν είχαμε την αρμοδιότητα σε όλα τα μεγάλα έργα της Κρήτης, αυτά θα είχαν προχωρήσει πιο γρήγορα”, είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

“Ο Σταύρος συνέχεια γκρινιάζει”, παρατήρησε τότε ο Χρήστος Σπίρτζης, με τον Αλέξη Τσίπρα να τάσσεται για ακόμη μία φορά υπέρ του Περιφερειάρχη Κρήτης: “Δεν πειράζει, καλά το κάνει! Οι αιρετοί πρέπει να ζητούν συνέχεια περισσότερα!”.

Ο Κυριάκος και το φουριάρικο κατσίκι!

Η ατάκα που... έμεινε ωστόσο από τη χθεσινή βραδιά ήταν αυτή που αφορούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας παρομοίασε με.... “φουριάρικο κατσίκι”. “Όταν του ζήτησα να κάνουμε ντιμπέιτ, εκείνος χοροπήδαγε σαν φουριάρικο κατσίκι! Και μετά κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Πολακη. Μιλάνε για ήθος αυτοί που είχαν συνεργάτες τους ανθρώπους που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα. Αν δεν θέλει ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης, θα κάνω εγώ με τον λαό για να κάνουμε αυτόν τον τόπο καλύτερο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μια κι έγινε αναφορά στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, ο κ. Πολάκης όλη μέρα ακολουθούσε διακριτικά τον πρωθυπουργό. Δεν ήταν στην πρώτη γραμμή, μαζί με τους υπόλοιπους Κρητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο διυλιστήριο του Αποσελέμη, τον είδαμε να κάθεται στην τρίτη σειρά, δίπλα στον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Ίσως ο ίδιος θέλησε να κρατήσει... δυνάμεις για το βράδυ, αφού και χόρεψε και... “απασφάλισε”, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο... άλλος ΒΟΑΚ “που θα γίνει πιο γρήγορα”

Στο διυλιστήριο του Αποσελέμη παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για την ενιαία υδροδότηση του νησιού. Ένας αντίστοιχος ΒΟΑΚ, όπως ειπώθηκε. “Αυτός θα γίνει πιο γρήγορα από τον κανονικό”, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ