3.531 νέα κρυπτονομίσματα δημιουργήθηκαν σε έναν μόλις χρόνο

Ο αριθμός των κρυπτονομισμάτων στην παγκόσμια αγορά αυξήθηκε κατά 68% μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαρτίου 2021

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος έχουν μπει για τα καλά τα κρυπτονομίσματα, με το πλέον γνωστό εξ αυτών, το bitcoin να ξεπερνά και πάλι το όριο των $60.000 και να κατακτά νέες συναλλακτικές κορυφές. Ωστόσο, δεν είναι μόνο το bitcoin, αλλά συνολικά η αγορά των κρυπτονομισμάτων, που κινείται σε φρενήρεις ρυθμούς.

 

Μέσα σε έναν μόλις χρόνο, μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαρτίου 2021, προστέθηκαν στην παγκόσμια αγορά 3.531 νέα κρυπτονομίσματα, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να φτάνει πλέον τα 8.728. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Crypto Parrot, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης του 68% από τον Μάρτιο του 2020, οπότε κυκλοφορούσαν, σε διεθνές επίπεδο, 5.197 κρυπτονομίσματα.

 

Ενδεικτικό της παγκόσμιας προσοχής, που τραβούν πάνω τους τα κρυπτονομίσματα, είναι ότι ο αριθμός τους είναι έντονα ανοδικός σταθερά τα τελευταία χρόνια. Στη βάση δεδομένων Coinmarketcap.com, τον Μάρτιο του 2019 υπήρχαν εγγεγραμμένα 2.106 κρυπτονομίσματα, ενώ τον Μάρτιο του 2018 κυκλοφορούσαν 1.558 κρυπτονομίσματα. Μόλις έναν χρόνο νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2017, ο αριθμός των κρυπτονομισμάτων μόλις που έφτανε τα 649.

Αυτή η ανοδική πορεία, σύμφωνα με τους αναλυτές, μεταφράζεται στην εντυπωσιακή αύξηση του 1.245% τα τελευταία πέντε χρόνια.

 

“Ενώ ορισμένα κρυπτονομίσματα δημιουργούνται ως κερδοσκοπικά εργαλεία, άλλα επικεντρώνονται στο να δώσουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, που απασχολούν τους πολίτες σε κάθε γωνιά της γης”, σημειώνουν οι αναλυτές, υπογραμμίζοντας ότι, παρά τον “πληθωρισμό” στον αριθμό των κρυπτονομισμάτων, μόνο εκείνα με ισχυρές περιπτώσεις χρήσης θα επιβιώσουν τελικά.

 

Ράλι ανόδου

Καθώς ο τομέας της κρυπτογράφησης ωριμάζει, αναδύονται νέα ψηφιακά στοιχεία για την αξιοποίηση των διαφορετικών χρήσεων της τεχνολογίας blockchain. Η σημαντική αύξηση στη δημιουργία νέων ψηφιακών νομισμάτων τους τελευταίους μήνες, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, συνδέεται σαφώς με την άνοδο της δημοτικότητας του πλέον αναγνωρισμένου κρυπτονομίσματος, του bitcoin.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι τους τελευταίους δύο μήνες, που το bitcoin καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η συνολική αγορά των κρυπτονομισμάτων επίσης ακολουθεί έναν ανοδικό σερί. Η αξία της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε τον Μάρτιο, για πρώτη φορά, τα $2 τρισ., καθώς διπλασιάστηκε μέσα σε δύο μόλις μήνες.

 

Αν και το bitcoin παραμένει μακράν το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να φτάνει το $1 τρισ., το δεύτερο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα της αγοράς, το Ethereum, επίσης σημειώνει ιστορικά υψηλά ρεκόρ.

 

Σύμφωνα με την CoinGecko, τα πέντε επόμενα δημοφιλέστερα κρυπτονομίσματα είναι το Ether, Binace Coin, Polkadot, Tether, Cardano, με συνολική αξία περίπου $500 δισ.

Πηγή: sepe.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ