90.000 στερλίνες «έπιασε» σε δημοπρασία η χακί ζακέτα του Ζελένσκι

Newsroom
Newsroom

Η εκδήλωση Brave Ukraine έλαβε χώρα στην γκαλερί Tate Modern του Λονδίνου με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της χώρας

Έναντι 90.000 στερλίνων (ήτοι 110.000 δολάρια) πουλήθηκε σε δημοπρασία στη Βρετανία η θρυλική πλέον χακί ζακέτα τύπου fleece του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πρόκειται για τη ζακέτα που ο πρόεδρος της Ουκρανίας φορούσε όταν περπάτησε στους δρόμους του Κιέβου, με τα ρωσικά στρατεύματα να βρίσκονται προ των πυλών της ουκρανικής πρωτεύουσας, κατά τις πρώτες εβδομάδες της ρωσικής εισβολής. Έκτοτε την φόρεσε και σε πολλά από τα τηλεοπτικά μηνύματα του.

Η δημοπρασία έλαβε χώρα στην γκαλερί Tate Modern του Λονδίνου. Η εκδήλωση, υπό την ονομασία «Brave Ukraine» (Γενναία Ουκρανία) διοργανώθηκε με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για τον αγώνα που διεξάγει η χώρα. Μάλιστα, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπορίς Τζόνσον.

 

Ο κύριος Τζόνσον παρότρυνε το κοινό και τους επίδοξους αγοραστές να… βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προσφέροντας όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν για τον σκοπό της εκδήλωσης. Σχολίασε δε, πως η τιμή εκκίνησης για την ζακέτα του Ζελένσκι, που είχε οριστεί στα 50.000 στερλίνας ήταν τιμή ευκαιρία.

Στην δημοπρασία πουλήθηκαν κι άλλα αντικείμενα ή υπηρεσίες για την συγκέντρωση χρημάτων για τον ουκρανικό αγώνα. Ανάμεσα τους ήταν και μια ξενάγηση στο Κίεβο από τον ίδιο το δήμαρχο της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, που είναι και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ.

Την υποστήριξη των συμμετεχόντων στην εκδήλωση ζήτησε και ο ίδιος ο Ζελένκσι, σε δήλωση του μέσω video link. Ο Ουκρανός ηγέτης σχολίασε με κολακευτικά λόγια και τον «θαρραλέο Μπόρις» που τον επισκέφτηκε στο Κίεβο και περπάτησε μαζί του στους δρόμους της βαλλόμενης πρωτεύουσας.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ