Αφγανιστάν: Κατηγορίες για εκτελέσεις αμάχων από τους Ταλιμπάν

 Αφγανιστάν: Κατηγορίες για εκτελέσεις αμάχων από τους Ταλιμπάν
Newsroom
Newsroom

Μαίνονται μάχες σε στρατηγικής σημασίας κοιλάδα στα βόρεια - Επιβεβαιώνουν οι ισλαμιστές τις συλλήψεις αλλά όχι τις εκτελέσεις

Δυνάμεις των Ταλιμπάν κατηγορούνται για απαγωγές και εκτελέσεις αμάχων καθώς μαίνονται οι μάχες με αντικαθεστωτικούς στην στρατηγικής σημασίας κοιλάδα Παντσίρ, βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας, Καμπούλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης (NRF), Αλί Μαϊσάμ Ναζάρι, οι Ταλιμπάν συνέλαβαν περισσότερους από 100 πολίτες και σκότωσαν τουλάχιστον εννέα σε δύο κοινότητες της περιοχής, αφότου υπέστησαν απώλειες και έχασαν τον έλεγχο ορισμένων εδαφών.

Από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη διαψεύστηκαν οι κατηγορίες για εκτελέσεις αμάχων, ωστόσο επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για συλλήψεις «ορισμένων υπόπτων» στην περιοχή όπου είχαν δεχθεί επίθεση οι δυνάμεις των Ταλιμπάν. Επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο πέντε Ταλιμπάν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του NRF, συμπληρώνοντας ότι οι αντίπαλοί τους έχουν καταφύγει στα βουνά και αναζητούνται.

Εν τω μεταξύ, σε εικόνες που δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται ισχυρές δυνάμεις των Ταλιμπάν στην κοιλάδα Παντσίρ, καθώς και η μεταφορά θυμάτων με ελικόπτερο.

Μαχητές του NRF εξαπολύουν σποραδικές επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στην Παντσίρ και στην Ανταράμπ, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν πέρυσι.

Το NFR που συγκροτήθηκε από τον γιο του επιφανούς ηγέτη της αντίστασης, Αχμάντ Μασούντ, αξιώνει τη δίκαιη συμμετοχή όλων των εθνοτικών ομάδων στην πολιτική ζωή του Αφγανιστάν, την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, την ελευθερία του λόγου και τη διεξαγωγή δίκαιων εκλογών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ