Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας
Η αστυνομία εξακολουθεί να μην έχει βρει κανένα αξιόπιστο στοιχείο για τα κίνητρα του δράστη της σφαγής στο Λας Βέγκας
Πέντε μέρες μετά τη σφαγή που διαπράχθηκε στο Λας Βέγκας, της πιο πολύνεκρης στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να μην έχει βρει κανένα αξιόπιστο στοιχείο σχετικά με τα κίνητρα του δράστη, του 64χρονου Στίβεν Πάντοκ, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 58 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες.
«Αυτή την στιγμή δεν διαθέτουμε κανένα αξιόπιστο στοιχείο να σας πούμε για τα κίνητρα του δράστη», δήλωσε ο Κέβιν ΜακΜέιχιλ, βοηθός σερίφη στο Λας Βέγκας.
«Γνωρίζουμε επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει αρκετές φορές την ευθύνη της επίθεσης και μπορώ να σας δηλώσω ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε εντοπίσει καμία σύνδεση», πρόσθεσε.
«Κατά το παρελθόν, τα κίνητρα τρομοκρατικών επίθεσεων, ή μαζικών δολοφονιών, καταγράφονταν σε κάποιο σημείωμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ή σε μια τηλεφωνική επικοινωνία, ακόμη έπειτα από έρευνα στα δεδομένα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή», τόνισε σημειώνοντας ότι: «'Εως σήμερα, η έρευνα μας δεν έχει βρεθεί κανένα από αυτά τα στοιχεία».
- Ο πρόεδρος Τραμπ θα παρουσιάσει μέτρα κατά του Ιράν εξαιτίας της «κακής συμπεριφοράς» του
- Το Βελιγράδι παρέχει εγγυήσεις για την προσωρινή αποφυλάκιση του Ράτκο Μλάντιτς
- Οι Αυστραλοί παρέδωσαν 51.000 όπλα στην τρίμηνη «αμνηστία» από την κυβέρνηση