Αγωγή 164 σελίδων στο Twitter, από τον Έλον Μασκ

Newsroom
Newsroom

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Ο Έλον Μασκ έκανε αγωγή στην Twitter Inc την Παρασκευή (29/7), κλιμακώνοντας τη νομική του μάχη κατά της εταιρείας κοινωνικών μέσων για την προσπάθειά του να αποχωρήσει από την εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και η αγωγή υποβλήθηκε εμπιστευτικά.

Αν και το έγγραφο των 164 σελίδων δεν ήταν δημοσίως διαθέσιμο, σύμφωνα με τους δικαστικούς κανόνες, μια αναθεωρημένη έκδοση θα μπορούσε σύντομα να δημοσιοποιηθεί.

Η μήνυση του Μασκ κατατέθηκε λίγες ώρες αφότου η Καγκελάριος Kathaleen McCormick του Πρωτοδικείου του Ντέλαγουερ διέταξε μια πενταήμερη δίκη που αρχίζει στις 17 Οκτωβρίου για να διαπιστωθεί εάν ο Μασκ μπορεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία.

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Επίσης την Παρασκευή, τον Μασκ μήνυσε και ένας μέτοχος του Twitter, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει τον δισεκατομμυριούχο να κλείσει τη συμφωνία, να διαπιστώσει ότι παραβίασε το καθήκον καταπιστευματικότητας προς τους μετόχους του Twitter και να επιδικάσει αποζημίωση για ζημίες που προκάλεσε.

Ο Μασκ οφείλει υποχρέωση καταπιστεύματος στους μετόχους του Twitter λόγω του μεριδίου του 9,6% στην εταιρεία και επειδή η συμφωνία εξαγοράς του δίνει δικαίωμα βέτο σε πολλές από τις αποφάσεις της εταιρείας, σύμφωνα με τη μήνυση. Η μήνυση κατατέθηκε από τον Λουίτζι Κρίσπο, ο οποίος κατέχει 5.500 μετοχές του Twitter.


 

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ