Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Τι είπε στους ομολόγους του Γαλλίας και Γερμανίας για Τουρκία- Λιβύη

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Τι είπε στους ομολόγους του Γαλλίας και Γερμανίας για Τουρκία- Λιβύη

Τί τόνισε ο Σάμεχ Σούκρι

Τις πολιτικές της διαβουλεύσεις για την κρίση της Λιβύης εντείνει η Αίγυπτος, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σάμεχ Σούκρι είχε σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Υβ Λε Ντριάν όσο και τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας.

Αυτό ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, επισημαίνοντας ότι ο Σούκρι, επισήμανε στους δύο ομολόγους του ότι «η κρίση της Λιβύης χρειάζεται σταθερή αντίδραση στις ξένες παρεμβάσεις», προσθέτοντας ότι «το Κάιρο δίνει προτεραιότητα στην επίτευξη εκεχειρίας και σε μια λύση που να προκύψει μεταξύ των διαπραγματεύσεων των λιβυκών δυνάμεων».

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας τόνισε ότι «η επίτευξη της επιθυμητής πολιτικής λύσης απαιτεί σταθερή αντιμετώπιση της εξάπλωσης των εξτρεμιστικών οργανώσεων και των ξένων παρεμβάσεων στα εδάφη της Λιβύης», «που υπονομεύουν – όπως είπε – την ασφάλεια των χωρών στη Μεσόγειο καθώς και την περιφερειακή και διεθνή σταθερότητα».

Τέλος, ο κ. Σούκρι πρότεινε κατάπαυση του πυρός και ένα εκλεγμένο συμβούλιο ηγεσίας στη Λιβύη, που να στοχεύει στην επίτευξη σταθερότητας στη γειτονική χώρα και στην εξάλειψη τρομοκρατικών ομάδων και παραστρατιωτικών ομάδων εκεί.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ