Αμερικανικές εκλογές: Δικαστής στη Τζόρτζια απέρριψε την αγωγή Τραμπ περί νοθείας

 Αμερικανικές εκλογές: Δικαστής στη Τζόρτζια απέρριψε την αγωγή Τραμπ περί νοθείας

Παύση της καταμέτρησης σε κομητεία της Πενσιλβάνια - Ο Μπάιντεν έχει μειώσει τη διαφορά τόσο στην Πενσιλβάνια όσο και στη Τζόρτζια

Δικαστής στη Τζόρτζια μπλόκαρε στην απόπειρα των ρεπουμπλικανών να αμφισβητήσουν την καταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία. Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση που αφορά στις αγωγές που έχει καταθέσει το επιτελείο του Τραμπ για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η αγωγή κατατέθηκε την Τετάρτη στην κομητεία Chatham, αφότου ένας Ρεπουμπλικανός μάρτυρας είπε, χωρίς να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία, ότι δεν ήξερε αν ένα πακέτο από 53 ψηφοδέλτια παραλήφθηκε εγκαίρως.

Την Πέμπτη, ο δικαστής Τζέιμς Μπας απέρριψε την υπόθεση με μία λακωνική απόφαση: «Αφού άκουσα τα αποδεικτικά στοιχεία, αρνούμαι το αίτημα, απορρίπτοντας την αναφορά. Ευχαριστώ κύριοι».Στην καταγγελία του, το επιτελείο του Τραμπ υποστήριξε: «Η αποτυχία να διασφαλιστεί ότι τα επιστολικά ψηφοδέλτια που λαμβάνονται μετά την προθεσμία αποθηκεύονται κατά τρόπο ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτά τα ψηφοδέλτια δεν υπολογίζονται κατά λάθος ή σκόπιμα, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία της Τζόρτζια, βλάπτει τα συμφέροντα της εκστρατείας Τραμπ. και τον Πρόεδρο Τραμπ».
 

Η καταγγελία περιείχε ένορκη δήλωση από έναν παρατηρητή της ψηφοφορίας, σχετικά με μία «ασαφή καταμέτρηση μιας στοίβας 53 ψήφων».


Παύση της καταμέτρησης σε κομητεία της Πενσιλβάνια

Την ίδια ώρα, η εμπλοκή που προέκυψε μετά τις αγωγές του «στρατοπέδου» Τραμπ, προκάλεσε την παύση της ψηφοφορίας σε κομητεία της Πενσιλβάνια.

Η εμπλοκή προκλήθηκε από τη νομική αμφισβήτηση της εγκυρότητας 29.000 ψήφων και αφορά στην κομητεία  Allegheny.

Στην κομητεία αυτή βρίσκεται το Πίτσμπουρκ, που αποτελεί «οχυρό» του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

 Ο Τραμπ απείλησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις πολιτείες στις οποίες προηγείται ο Μπάιντεν. Σε αυτές συγκαταλέγονται και το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν όπου επικράτησε ο Δημοκρατικός υποψήφιος.

Ο Τραμπ θα κινηθεί, πάντως νομικά και για τη Νεβάντα.
 

Η διαφορά ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν, σε Πενσιλβάνια και Τζόρτζια, έχει μειωθεί υπέρ του τελευταίου.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ