Αμερικανός κωμικός «στηλιτεύει» τη Βρετανία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Newsroom
Newsroom

Ο Τζον Όλιβερ "έσφαξε με το βαμβάκι" τη βρετανική κυβέρνηση.

Για το Βρετανικό Μουσείο και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα μίλησε ο διάσημος Βρετανός κωμικός Τζον Όλιβερ στην εκπομπή που παρουσιάζει στο HBO, κατηγορώντας το Μουσείο για τις «κλοπές» που έχουν διαπραχθεί στο παρελθόν από χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη και κάνοντας ειδική αναφορά στα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Συγκεκριμένα, ο Τζον Όλιβερ, περιγράφει στην εκπομπή του την κατάσταση ως… Έλληνας και με όπλο του χιούμορ του καταλήγει στο ότι  τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει οπωσδήποτε να επιστραφούν από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα!

Στην εκπομπή  που βλέπουν εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο θυμίζει την φράση του τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος αρνήθηκε την επιστροφή του διαμαντιού που κοσμεί το βασιλικό στέμμα στην Ινδία λέγοντας: «αν πούμε ναι σε ένα, ξαφνικά το Βρετανικού Μουσείο θα αδειάσει!»

Η εκπομπή ξεκινάει με τα «λειψά» Γλυπτά στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου τα κομμάτια που λείπουν και βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο είναι με άσπρο γύψο. «Υπάρχει εξήγηση», λέει ο Τζον Όλιβερ. «Ως Βρετανός αισθάνομαι λίγο εμπλεκόμενος. Ναι! Εμείς τα κλέψαμε. Ειλικρινά, αν ψάχνετε για κλεμμένα αρχαία, 9 στις 10 φορές θα τα βρείτε στο Βρετανικό Μουσείο!»

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ