Αντιεμβολιαστές βανδάλισαν το κτήριο της ΕΕ

Αντιεμβολιαστές βανδάλισαν το κτήριο της ΕΕ

Την επίθεση καταδίκασαν Μπορέλ και Μετσόλα.

Επίθεση διαδηλωτών δέχτηκε το κτήριο της ΕΕ στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, το οποίο και υπέστη μεγάλες ζημιές. Την επίθεση καταδίκαζαν ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Άνευ λόγου καταστροφή και βία

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού όπου και ξέσπασαν επεισόδια.

Στο κτήριο της ΕΕ βρέθηκε πριν από λίγο ο Ζοζέπ Μπορέλ ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter καταδίκασε «την άνευ λόγου καταστροφή και τη βία στη σημερινή διαδήλωση στις Βρυξέλλες, η οποία ήταν και εναντίον των εγκαταστάσεων της ΕΥΕΔ (Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης», ενώ ευχαρίστηκε τις γυναίκες και τους άνδρες της αστυνομίας για τις ενέργειές τους.

 

Εξωφρενικοί βανδαλισμοί

Εξωφρενικούς και άνευ λογικής χαρακτήρισε τους βανδαλισμούς στην ΕΥΕΔ η Ρομπέρτα Μετσόλα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης αναφέρει η κα Μετσόλα τονίζοντας ότι «οι σημερινοί βανδαλισμοί, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της ΕΥΕΔ στις Βρυξέλλες είναι τόσο εξωφρενικοί όσο και άνευ λογικής».

Στην ανάρτησή της στο τουίτερ η κ. Μετσόλα σημειώνει ότι «η ΕΥΕΔ υποστηρίζει την ειρήνη, τον διάλογο, την ασφάλεια» και προσθέτει ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέκεται δίπλα στους συναδέλφους μας και καταδικάζει αυτές τις πράξεις».

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ