Απαγορεύονται δια νόμου οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου στη Ρωσία

Απαγορεύονται δια νόμου οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου στη Ρωσία

Τα ζευγάρια αυτά δεν θα μπορούν ούτε να υιοθετούν παιδιά

Νομοσχέδιο το οποίο θα απαγορεύει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου κατέθεσαν την Τετάρτη 15 Ιουλίου κοινοβουλευτικοί στη Ρωσία, μετά την έγκριση των συνταγματικών τροπολογιών, στις οποίες το μυστήριο αυτό ορίζεται μόνο ως ένωση μεταξύ άνδρα και γυναίκας.

Οι συνταγματικές αλλαγές που εγκρίθηκαν μετά την πανεθνική ψηφοφορία που έγινε στις αρχές του μήνα, δίνουν τη δυνατότητα στον Βλαντιμίρ Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036. Οι επικριτές του Κρεμλίνου ισχυρίζονται ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν παραποιημένο κάτι που οι αρχές διαψεύδουν.

Ο Πούτιν ο οποίος έχει ευθυγραμμιστεί με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και κρατά τη χώρα του σε απόσταση από τις φιλελεύθερες αξίες της Δύσης, έχει δηλώσει ότι δεν θα νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου για όσο διάστημα θα βρίσκεται στο Κρεμλίνο.

Κατοχυρώνοντας μια de facto απαγόρευση με την έννοια της συνταγματικής ερμηνείας, καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τον οποιοδήποτε διάδοχο του τη νομιμοποίηση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ακόμη και αν το επιθυμεί.

Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή), απαγορεύει ρητά την ένωση με τα ιερά δεσμά μεταξύ ομοφυλοφίλων, όπως και την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ιδίου φύλου, κάτι που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να κάνουν στην πραγματικότητα ούτε και τώρα.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βουλευτής Γιελένα Μιζούλινα, και μια από τους συντάκτες του νομοσχεδίου δήλωσε ότι ο γάμος και η υιοθεσία πρέπει να απαγορεύονται και για τα διεμφυλικά άτομα (τρανς).

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η νομοθέτηση συνιστά μέρος αυτού που χαρακτηρίζεται ως επισημοποίηση των νέων νόμων και είναι επακόλουθο της ψηφοφορίας που έγινε για την συνταγματική μεταρρύθμιση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ