Αρένα του Ρότερνταμ: Αντί για Eurovision, νοσοκομείο για κορωνοϊό

Αρένα του Ρότερνταμ: Αντί για Eurovision, νοσοκομείο για κορωνοϊό

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί σήμερα η αρένα του Ρότερνταμ που προ... πανδημίας επρόκειτο να φιλοξενήσει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού

Υπό... χωρίς κορωνοϊό συνθήκες στην αρένα του Ρότερνταμ θα έμπαιναν αυτές τις μέρες οι τελευταίες πινελιές πριν τον πολυαναμενόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η πραγματικότητα της πανδημίας ωστόσο άλλαξε τα σχέδια των διοργανωτών. Στο χώρο που θα φιλοξενούσε το πολύχρωμο πλήθος των φανς, σήμερα έχει στηθεί ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο χωρητικότητας 88 κλινών.

«Η προσέγγιση είναι η εξής: Κανείς να μην μείνει στους δρόμους του Ρότερνταμ. Γι' αυτό φτιάξαμε αυτή τη δομή. Φυσικά ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να την χρησιμοποιήσουμε, αλλά αν είναι απαραίτητο θα είναι διαθέσιμη. Διότι από τη στιγμή που θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι την χρειαζόμαστε, θα έχουμε ήδη αργήσει δυόμιση εβδομάδες», δήλωσε ο Άριεν Λίτουχ, υπεύθυνος ασφαλείας της περιοχής του Ρότερνταμ.

Η πανδημία έχει χτυπήσει σκληρά την Ολλανδία που μετρά σχεδόν 3.000 από Covid-19, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν τις 28.000

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση είναι μια από τις ελάχιστες στην Ευρώπη που δεν έχει επιβάλλει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η υγειονομική κρίση ανάγκασε τους διοργανωτές της Eurovision να ματαιώσουν τον διαγωνισμό για πρώτη φορά στην 64χρονη ιστορία του θεσμού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ