Αρχιεπίσκοπος Μακάριος: «Ο Άγιος Γεώργιος δεν έχυσε το αίμα του για ένα ψέμα»

Αρχιεπίσκοπος Μακάριος: «Ο Άγιος Γεώργιος δεν έχυσε το αίμα του για ένα ψέμα»

Στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, στο Yellow Rock της Νέας Νότιας Ουαλίας, λειτούργησε την Πέμπτη, 23 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος

Στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, στο Yellow Rock της Νέας Νότιας Ουαλίας, λειτούργησε την Πέμπτη, 23 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Η Ιερά Μονή, λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού, δε δέχθηκε προσκυνητές.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τον Ηγούμενο π. Κυριακό για την προσφορά του στο Μοναστήρι, ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι ο Άγιος Γεώργιος πάντα εορτάζεται την αναστάσιμη περίοδο, διότι η ζωή του αποτελεί μαρτυρία της ιστορικής πραγματικότητας της Αναστάσεως. «Ο Άγιος Γεώργιος και όλοι οι Μάρτυρες της Εκκλησίας μας δεν έχυσαν το αίμα τους για ένα ψέμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον πατέρα του Αγίου Γεωργίου, τον συγκλητικό Γερόντιο, ο οποίος μαρτύρησε για τον Χριστό ενώπιον του Γεωργίου, δίδοντας έτσι ένα ζωντανό παράδειγμα στον Άγιο, που τον ακολουθούσε σε όλη του την πορεία. «Η ζωή μας διδάσκει είτε το καλό είτε το κακό. Αν κάνουμε το καλό, τότε διδάσκουμε τα παιδιά μας και όλους όσοι είναι γύρω μας να γίνονται καλύτεροι. Έτσι, ο πατέρας του Αγίου Γεωργίου δίδαξε το παιδί του να ποθήσει τον Χριστό και να δώσει και τη ζωή του ακόμη. Και δίδαξε, όχι με πολλά λόγια, αλλά με τον μαρτυρικό του θάνατο, δηλαδή με τα έργα», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί και στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, όπου φιλοξενείται και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, καθώς και στον Ηγούμενο της Μονής, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη. «Με ευγνωμοσύνη στρέφουμε τη σκέψη μας τούτη την ώρα στο Μεγάλο Μοναστήρι και στον Πατριάρχη του Γένους και Ηγούμενο της Ορθοδοξίας και παρακαλούμε τον Άγιο Γεώργιο να πρεσβεύει για τον Πατριάρχη μας και όλους όσοι εργάζονται στην Πατριαρχική Αυλή».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος ευχήθηκε η επόμενη πανήγυρη της Μονής να είναι γεμάτη από προσκυνητές, όπως ήταν κάθε χρόνο, από τους πολλούς Ορθοδόξους που ευλαβούνται τον Άγιο Γεώργιο και σπεύδουν να ασπαστούν ευλαβικά το θαυματουργό εικόνισμά του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ