Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία προτρέπουν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία προτρέπουν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία

Η προειδοποίηση αυτή ήρθε μετά την δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει εισβολή στη χώρα ανά πάσα στιγμή. 

Οι Αυστραλοί υπήκοοι που βρίσκονται στην Ουκρανία θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα το συντομότερο δυνατόν καθώς η κατάσταση εκεί γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο Σκοτ Μόρισον. Η προειδοποίηση αυτή ήρθε μετά την δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει εισβολή στη χώρα ανά πάσα στιγμή. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, προτρέποντας όλους τους Νεοζηλανδούς να εγκαταλείψουν την Ουκρανία. «Η Νέα Ζηλανδία δεν έχει διπλωματική εκπροσώπηση στην Ουκρανία και η ικανότητα της κυβέρνησης να παρέχει προξενική βοήθεια στους Νεοζηλανδούς της Ουκρανίας είναι επομένως πολύ περιορισμένη», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η κατάσταση αναφορικά με την ασφάλεια στην Ουκρανία θα μπορούσε να αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα και υπό αυτές τις συνθήκες οι Νεοζηλανδοί δεν θα πρέπει να βασίζονται σε βοήθεια για να εγκαταλείψουν τη χώρα, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ