Αυτοί που πάλεψαν με την Covid, βγήκαν νικητές αλλά...

Αυτοί που πάλεψαν με την Covid, βγήκαν νικητές αλλά...

Δημιουργήθηκε σελίδα στο facebook για τους Ιταλούς που πέρασαν την ασθένεια στο πρώτο κύμα της πανδημίας και τώρα αντιμετωπίζουν το Μετα-Covid Σύνδρομο - Ήδη αριθμεί 10.000 μέλη

Την ώρα που ο πλανήτης αντιμετωπίζει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και περιμένει με αγωνία την έγκριση των εμβολίων, ολοένα και μεγαλύτερο επιστημονικό ενδιαφέρον προκαλεί η περίπτωση όσων νόσησαν κατά την διάρκεια του πρώτου κύματος και παρόλο που καταρχήν βγήκαν νικητές, εξακολουθούν να πληρώνουν υψηλό τίμημα αρκετους μήνες μετά.

Τα συμτώματα του επονομαζόμενου «Μετά-Covid Συνδρόμου» ποικίλουν από την ξαφνική άνοδο και πτώση του πυρετού μέχρι μυικούς πόνους, αναπνευστικές δυσκολίες, κόπωση, ακόμα και απώλεια μνήμης.

Η Μορένα Κολόμπι από την Ιταλία δημιούργησε μια ομάδα στο Facebook την οποία ονόμασε «Εμείς που νικήσαμε την Covid». Ηδη αριθμεί 10.000 μέλη στους οποίους ο κορωνοϊός άφησε κάποιου είδους κατάλοιπα στην υγεία τους.

Η ίδια αναφέρει: «Υπάρχουν μέρες που αισθάνομαι κάπως καλύτερα, αλλά μετά αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα γιατί επέστρεψα μεν στη δουλειά μου αλλά είμαι σε θέση να εργαστώ μόνο μια ή δυο εβδομάδες. Μετά πρέπει να σταματήσω.

Θεωρητικά η πρώτη μας επαφή πρέπει να είναι ο γιατρός μας αλλά αν δεν ξέρει κάτι για αυτό το σύνδρομο, δεν μπορεί να κάνει διάγνωση και αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι θα πεθάνεις ή ότι πιθανότατα είσαι ο μόνος που αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο ή αισθάνεσαι υποχόνδριος και τέτοια πράγματα».

Οσα περιγράφει στην κάμερα η Μορένα Κολόμπι ή εκτός κάμερας οι περίπου 10.000 Ιταλοί που έχουν γίνει μέλη της συγκεκριμένης ομάδας που έχει δημιουργηθεί στο facebook, είναι η ίδια παρόμοια ιστορία για δεκάδες χιλιάδες ακόμα άλλους ανθρώπους από όλον τον κόσμο, που πάλεψαν απέναντι σε αυτόν τον άγνωστο ακόμα εχθρό και σε πρώτη φάση βγήκαν νικητές.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ