Αυτοκτόνησε 16χρονος - Τον εκβίαζαν με γυμνές φωτογραφίες

Newsroom
Newsroom

Ο συντετριμμένος πατέρας του 16χρονος δήλωσε ότι δεν θέλει καμία άλλη οικογένεια να υποφέρει όπως η δική του.

Σοκ έχει προκαλέσει στην Βρετανία η είδηση της αυτοκτονίας ενός 16χρονου μαθητή ιδιωτικού σχολείου, τον οποίο απατεώνας εκβίαζε με γυμνές φωτογραφίες.

Ο 16χρονος Dinal De Alwis, είχε πολύ καλές βαθμολογίες και ήλπιζε να σπουδάσει στο Cambridge. Όσοι τον γνώριζαν τον χαρακτηρίζουν ως ένα ταλαντούχο και ευγενικό παιδί.

Σύμφωνα με την Daily Mail, κάποια στιγμή κάποιος -πιθανότατα από τη Νιγηρία- επικοινώνησε μαζί του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Snapchat. Του έστειλε δύο φωτογραφίες του – και του είπε ότι αν δεν πληρώσει 100 λίρες, θα τις έστελνε σε «όλους τους διαδικτυακούς του ακόλουθους». Ο 16χρονος έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς του και κατέγραψε ένα σύντομο βίντεο στο οποίο έλεγε ότι σκόπευε να αυτοκτονήσει.
 

Το συγκινητικό μήνυμα που έστειλε

Ο συντετριμμένος πατέρας του 16χρονος, Kaushallya De Alwis, δήλωσε ότι δεν θέλει καμία άλλη οικογένεια να υποφέρει όπως η δική του.

«Ο Dinal ήταν ο πιο στοργικός γιος. Ήταν έξυπνος. Πήρε άριστα σε όλα του τα μαθήματα και ήταν ο καλύτερος του σχολείου στα αγγλικά και τα οικονομικά.Ήταν γενναίος. Έπαιζε στις ομάδες ποδοσφαίρου και ράγκμπι στο Whitgift School. Ποτέ δεν ζήτησε τίποτα από εμάς. Ήταν πάντα ευχαριστημένος με ό,τι είχε»

«Έστειλε μήνυμα στη γυναίκα μου και σε μένα για να μας πει ότι μας αγαπάει, και είπε στα δύο αδέλφια του ότι τους αγαπάει, και είπε ότι πρέπει να “προσέχουν τη μαμά και τον μπαμπά”» ανάφερε ο κ. De Alwis για τη νύχτα που εξαφανίστηκε ο γιος του.

Ο 16ρονος ήταν μαθητής στο Whitgift School στο Croydon – κοντά στην μονοκατοικία της οικογένειας στο Sutton του νότιου Λονδίνου – όπου τα δίδακτρα για τη φοίτηση φτάνουν τις 48.000 λίρες. Μετά την επιτυχία του στις εξετάσεις, είχε αρχίσει να σπουδάζει για το διεθνές απολυτήριο στην έκτη τάξη και ήταν ο κορυφαίος του σχολείου στα αγγλικά και τα οικονομικά. Είχε παρακολουθήσει επίσης μία διάλεξη στο Cambridge, όπου ήλπιζε να σπουδάσει οικονομικά στο μέλλον.

Ο απατεώνας επικοινώνησε με τον 16χρονο τον Οκτώβριο του 2022. Τότε του έστειλε τις δύο γυμνές φωτογραφίες του και τον εκβίασε.

Ο 16χρονος φέρεται να μπλόκαρε τον αριθμό, αλλά ο απατεώνας, ο οποίος πιστεύεται ότι είχε και άλλα θύματα, επέμεινε. «Νομίζεις ότι το να με μπλοκάρεις μπορεί να με σταματήσει; Τι θέλεις να κάνω – θέλεις να στείλω σε όλους τους ακολούθους σου; Γιατί δεν μπορείς απλά να με πληρώσεις; 100 λίρες;» έστειλε ο εκβιαστής στον 16χρονο.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Dinal, ο οποίος υπέθετε ότι φωτογραφίες του είχαν ήδη διανεμηθεί, έφυγε από από το σπίτι και κατέγραψε ένα σύντομο βίντεο με τον εαυτό του να περπατάει σε έναν δρόμο. Μία ώρα αργότερα βρέθηκε το πτώμα του. Η ανάκριση έκρινε ότι ο θάνατος του Dinal ήταν αυτοκτονία.
 

«Ήταν ο πιο στοργικός γιος»

Η αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος είπαν στους γονείς του Dinal ότι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τον εκβιαστή – αλλά δήλωσαν ότι φαίνεται να δρούσε από τη Νιγηρία.

«Ο Dinal ήταν ο πιο στοργικός γιος. Ήταν έξυπνος. Πήρε άριστα σε όλα του τα μαθήματα και ήταν ο καλύτερος του σχολείου στα αγγλικά και τα οικονομικά. Προερχόμαστε από τη Σρι Λάνκα, οπότε ήμασταν πολύ περήφανοι όταν ακούσαμε ότι ήταν τόσο καλός στα αγγλικά. Ήταν γενναίος. Έπαιζε στις ομάδες ποδοσφαίρου και ράγκμπι στο Whitgift School. Ποτέ δεν ζήτησε τίποτα από εμάς. Ήταν πάντα ευχαριστημένος με ό,τι είχε. Η απώλειά του είναι τόσο απίστευτα επώδυνη. Το γεγονός ότι τελείωσε τη ζωή του με αυτόν τον τρόπο… ο κόσμος είναι τόσο σκληρός» είπε κλαίγοντας ο πατέρας του 16χρονου.

«Δεν έδειχνε να ήταν δυστυχισμένος. Νομίζω ότι ήθελε να αποφύγει οποιαδήποτε ντροπή από τη δημοσιοποίηση των εικόνων. Μακάρι να μας είχε μιλήσει. Ήταν πάντα τόσο ανοιχτός στο παρελθόν. Αλλά νομίζω ότι όταν τα πράγματα συμβαίνουν online, αισθάνεσαι ότι δεν υπάρχει χρόνος. Δεν έκανε τίποτα κακό» πρόσθεσε.

«Ο Dinal είχε κάποιες κοπέλες. Μου μιλούσε για αυτά. Τον είχα προειδοποιήσει να είναι προσεκτικός. Το πένθος δεν τελειώνει ποτέ. Ανησυχώ πολύ για τον μικρότερο γιο μου – έχει ασχοληθεί πολύ με όλα αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι νέοι άνθρωποι υποτιμούν τους κινδύνους γύρω τους. Πρέπει να υπάρχουν τρόποι παρακολούθησης αυτών των πραγμάτων και οι γονείς πρέπει να έχουν πρόσβαση. Δεν θέλω να συμβεί αυτό σε κανέναν άλλον» τόνισε ο πατέρας του 16χρονου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ