Αυξήθηκαν κατά 60% σε μια εβδομάδα τα κρούσματα στη Γαλλία

Αυξήθηκαν κατά 60% σε μια εβδομάδα τα κρούσματα στη Γαλλία

Στο ''τραπέζι'' επιπλέον μέτρα από τον πρωθυπουργό της χώρας

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέο Συμβούλιο Άμυνας Υγείας προκειμένου να «διαπιστωθεί εάν είναι απαραίτητο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα» απέναντι στο πέμπτο κύμα του κορωνοϊού, το οποίο χαρακτήρισε χθες ως «ανησυχητικό».

«Το πέμπτο κύμα της πανδημίας είναι ιδιαίτερα ισχυρό» και «η κατάσταση είναι ανησυχητική», σημείωσε ο Καστέξ επικαλούμενος την άνοδο των δεικτών της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της «αύξησης κατά 60% των κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν σε μία εβδομάδα».

Καθώς η παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει να εφαρμόζει νέους περιορισμούς.

Η Γαλλία θα απαιτεί πλέον από όλους τους επισκέπτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία αρνητικού τεστ PCR ή αντιγόνου COVID-19 εντός 48 ωρών από την προγραμματισμένη άφιξή τους, επιπλέον της απόδειξης ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19.

Η αλλαγή έρχεται καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο επανεξετάζουν τις διαδικασίες εισόδου τους υπό το φως της εμφάνισης της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής. Η παραλλαγή έχει πολλές μεταλλάξεις, οι επιστήμονες ανησυχούν ότι μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα των τρεχόντων εμβολίων για τον COVID-19.

«Ανησυχούμε μέρα με τη μέρα», είπε ο Γκάμπριελ Ατάλ, εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, στους δημοσιογράφους την Τετάρτη. «Δεν είμαστε πανικοβλημένοι, αλλά πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί», είπε, σύμφωνα το Bloomberg.

Η Γαλλία απαιτεί επίσης αρνητικό τεστ COVID-19 από Ευρωπαίους ταξιδιώτες, αλλά όσοι επισκέπτονται από την Ευρώπη θα πρέπει να κάνουν τεστ εντός 24 ωρών από το ταξίδι τους στη Γαλλία. Από τις 15 Δεκεμβρίου, η χώρα θα απαιτεί επίσης από οποιονδήποτε έχει λάβει ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Johnson & Johnson να αποδείξει ότι έχει λάβει αναμνηστική δόση.

9 καταγεγραμμένα κρούσματα με την Όμικρον

Ο αριθμός των κρουσμάτων λοιμώξεων με την παραλλαγή Omicron που εντοπίστηκαν στη Γαλλία ανέρχεται πλέον σε οκτώ, σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποιημένη έκθεση της γαλλικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας.

Αυτά τα εννέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Ρεουνιόν και σε «πέντε περιοχές της ηπειρωτικής Γαλλίας». Τα τρία πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη μητροπολιτική Γαλλία είχαν ανακοινωθεί την Πέμπτη, στο Ile-de-France, στο Haut-Rhin και στη Vendée, κάθε φορά μεταξύ ταξιδιωτών που επέστρεφαν από την Αφρική.

Η Γαλλία, χτυπημένη από ένα πέμπτο ιδιαίτερα επιθετικό κύμα επιδημίας, ανακοίνωσε 48.416 νέα κρούσματα Covid-19 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου. Την προηγούμενη μέρα είχαν εντοπιστεί 49.610 μολύνσεις. Το ποσοστό θετικότητας για τα τεστ είναι 6,1%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ