Βέλγιο - «Βαρόμετρο κορωνοϊού»: Νέο εργαλείο θα αξιολογεί την κατάσταση στα νοσοκομεία

Βέλγιο - «Βαρόμετρο κορωνοϊού»: Νέο εργαλείο θα αξιολογεί την κατάσταση στα νοσοκομεία

Σήμερα το Βέλγιο βρίσκεται στη μέγιστη φάση του συναγερμού (κόκκινο)

Το «βαρόμετρο κορωνοϊού», ένα νέο εργαλείο με χρωματικό κώδικα που θα αξιολογεί την επιδημιολογική κατάσταση στα βελγικά νοσοκομεία και την ανάγκη υιοθέτησης περιοριστικών μέτρων, θα τεθεί σε ισχύ στις 28 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της βελγικής κυβέρνησης.

 Το «βαρόμετρο κορωνοϊού», θα επιτρέπει την υιοθέτηση μέτρων κατά του κορωνοϊού, στον πολιτισμό, στις καφετέριες και στα εστιατόρια. Όταν οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία, λόγω covid-19, είναι πάνω από 150, το «βαρόμετρο κορωνοϊού» θα έχει κόκκινο χρώμα και το επίπεδο περιορισμών θα είναι υψηλό. Όταν το χρώμα γίνει «πορτοκαλί», θα υπάρχει χαλάρωση των μέτρων και όταν θα είναι «κίτρινο» θα αίρονται όλοι οι περιορισμοί.

Σήμερα το Βέλγιο βρίσκεται στη μέγιστη φάση του συναγερμού (κόκκινο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (Sciensano), την τελευταία εβδομάδα, ο μέσος αριθμός ημερήσιων εισαγωγών στα νοσοκομεία, λόγω κορονοϊού, ήταν 255, αυξημένος κατά 39,2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Τα ημερήσια κρούσματα ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 31.780 (αυξημένα κατά 34,3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα).

Ωστόσο το Βέλγιο θα χαλαρώσει από τις 28 Ιανουαρίου ορισμένα μέτρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις τις Επιτροπής Διαβούλευσης (Codeco) που ελήφθησαν χθες βράδυ. Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα παρατείνουν κατά μία ώρα το ωράριο λειτουργίας τους από τις 11μ.μ. ως τις 12 τα μεσάνυχτα. Επίσης οι θεατές μπορούν να επιστρέψουν στα γήπεδα και ο επιτρεπόμενος αριθμός στις αίθουσες παραστάσεων στο χώρο του πολιτισμού θα αυξηθεί.

Το «βαρόμετρο κορωνοϊού» θα ισχύει στο Βέλγιο ως τις 30 Ιουνίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ