Βενετία: Με...κράτηση και εισιτήριο η επίσκεψη στην πόλη!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τέλος εισόδου θα είναι μεταξύ 3 και 10 ευρώ, ανάλογα με την εποχή.

Η Βενετία πρόκειται να επιβάλει τέλος εισόδου για τους επισκέπτες σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τεράστια τμήματα τουριστών που κατεβαίνουν στην πόλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, από το καλοκαίρι του 2022 θα εφαρμοστεί ένα πακέτο μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει την απαίτηση από τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων, να πληρώσουν ένα τέλος και να εισέλθουν στην πόλη από ειδικά σημεία ελέγχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τέλος εισόδου θα είναι μεταξύ 3 και 10 ευρώ, ανάλογα με την εποχή.

Οι κάτοικοι και οι συγγενείς τους, τα παιδιά κάτω των έξι ετών και τα άτομα που διαμένουν σε τοπικά ξενοδοχεία θα εξαιρούνται από τα μέτρα.

Εγκρίθηκαν οι περιορισμοί

Οι νομοθέτες ενέκριναν το πακέτο περιορισμών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.

Μέχρι και 80.000 άνθρωποι την ημέρα επισκέπτονται την ιταλική πόλη, ανέφεραν οι Times. Στο απόγειο της πανδημίας, ο τουρισμός στη Βενετία περιορίστηκε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα το νερό στα διάσημα κανάλια της πόλης να γίνει αισθητά πιο καθαρό .

Η Βενετία παλεύει με τον υπερ-τουρισμό εδώ και αρκετά χρόνια , με μεγάλα πλήθη να προκαλούν συμφόρηση στους στενούς δρόμους της πόλης και να δημιουργούν κίνηση στις πλωτές οδούς της.

Το καλοκαίρι του 2019, το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera προσέκρουσε σε βενετσιάνικη αποβάθρα και τουριστικό ποταμόπλοιο στις 2 Ιουνίου, τραυματίζοντας πέντε άτομα.

Από τις αρχές αυτού του μήνα, τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να πλεύσουν μέχρι το κέντρο της Βενετίας.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ