Βιετνάμ: Περίπου 31 εκατ. εργαζόμενοι έχουν πληγεί από την πανδημία

Βιετνάμ: Περίπου 31 εκατ. εργαζόμενοι έχουν πληγεί από την πανδημία

Αν δεν εφαρμοστούν άμεσα λύσεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα, πέντε εκατομμύρια ακόμη άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι μέχρι το τέλος του χρόνου

Το οικονομικό πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις για περίπου 31 εκατομμύρια εργαζόμενους στο Βιετνάμ, από τους οποίους 900.000 έχουν μείνει άνεργοι ενώ έχει μειωθεί το εισόδημα σχεδόν 18 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε σήμερα μια κυβερνητική υπηρεσία.

Αν δεν εφαρμοστούν άμεσα λύσεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα, πέντε εκατομμύρια ακόμη άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι μέχρι το τέλος του χρόνου, προειδοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Το Βιετνάμ έχει καταγράψει μόλις 369 κρούσματα του κορωνοϊού και κανέναν θάνατο. Έχουν περάσει 81 ημέρες χωρίς να υπάρξει μετάδοση στην κοινότητα, γεγονός που οφείλεται στα επιτυχημένα προγράμματα για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Ωστόσο, η οικονομία της χώρας έχει πληγεί, με την ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο να έχει βρεθεί στον χαμηλότερο ρυθμό εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια ως συνέπεια της πανδημίας, καθιστώντας εντελώς ανέφικτους τους οικονομικούς στόχους της κυβέρνησης για το 2020.

Ο τομέας υπηρεσιών του Βιετνάμ έχει πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με το 72% των υπαλλήλων του να έχουν υποστεί αρνητικές συνέπειες.

Ακολουθούν, στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ο βιομηχανικός και ο αγροτικός τομέας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ