Βρετανία: Λιγότεροι από 1.000 οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Βρετανία: Λιγότεροι από 1.000 οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Εξακολουθεί να μειώνεται η παρουσία της Covid στην Αγγλία - Ένα στα 1.180 άτομα είναι, πλέον, θετικό στον κορωνοϊό

Εξακολουθεί να συρρικνώνεται το αποτύπωμα του κορωνοϊού στη Βρετανία, καθώς τα κρούσματα έπεσαν στο μισό μέσα σε ένα μήνα, ο δείκτης αναπαραγωγής R βρίσκεται ακόμα κάτω από το «1», ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία έχει πέσει κάτω από τους 1.000, για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), μόνο 46.000 άτομα είχαν κορωνοϊό στην Αγγλία κάθε ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα, ή ένα στα 1.180 άτομα. Το αντίστοιχο νούμερο ήταν περίπου 112.000 προς τις αρχές Απριλίου - και υπολογίζεται πως μειώθηκε κατά 15% από την περασμένη Παρασκευή.

Παράλληλα, κυβερνητικοί επιστήμονες δήλωσαν ότι ο δείκτης αναπαραγωγής ήταν μεταξύ 0,8 και 1,0, πράγμα που σημαίνει ότι η διασπορά εξακολουθεί να συρρικνώνεται.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία του NHS δείχνουν ότι ο αριθμός των μολυσμένων ασθενών σε νοσοκομεία σε όλη την Αγγλία έπεσε σε τριψήφιο νούμερο για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, πριν από εννέα μήνες. Οι καθημερινές εισαγωγές είναι τώρα κάτω από 100.

Τα δεδομένα αυτά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τους Άγγλους, καθώς δείχνουν πως η χαλάρωση των περιορισμών από τις 12 Απριλίου δεν ενίσχυσε την παρουσία της νόσου.

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ