Βρετανία: Στη δημοσιότητα νέα φωτογραφία του Τζόνσον από «κορωνοπάρτι»

Η εικόνα, η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από την εφημερίδα Daily Mirror, δείχνει τον Τζόνσον να στέκεται δίπλα σε μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ στο πλάνο διακρίνεται ένα ανοιχτό μπουκάλι, πιθανώς σαμπάνιας

Την πίεση στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον εντείνει φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα με αντικείμενο τις καταγγελίες για παραβίαση των μέτρων με τη διοργάνωση «κορωνοπάρτι» στη Ντάουνινγκ Στριτ, κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η εικόνα, η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από την εφημερίδα Daily Mirror, δείχνει τον Τζόνσον να στέκεται δίπλα σε μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ στο πλάνο διακρίνεται ένα ανοιχτό μπουκάλι, πιθανώς σαμπάνιας.

Η φωτογραφία φέρεται να είναι από χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2020, στην οποία, κατά το γραφείο του Τζόνσον, ο Βρετανός πρωθυπουργός «συμμετείχε για λίγο».

 

Στα τέλη Δεκεμβρίου, είχε ξεσπάσει σάλος μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο εμφανιζόαν προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ να κάνει πλάκα σχετικά με τη διοργάνωση μιας χριστουγεννιάτικης γιορτής. Η εφημερίδα Sunday Mirror είχε δημοσιεύσει τότε μια φωτογραφία του Βρετανού πρωθυπουργού που τον δείχνει στη Ντάουνινγκ Στριτ, μαζί με δύο συνεργάτες του –ένας από τους οποίους έχει μια γιρλάντα γύρω από τον λαιμό και ο άλλος φορά ένα σκουφάκι του Άγιου Βασίλη—να κάνει ερωτήσεις μέσω βίντεο με αφορμή ένα χριστουγεννιάτικο κουίζ που πραγματοποιήθηκε στην πρωθυπουργική οικία.

Στο προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ είχαν γίνει συστάσεις να συμμετάσχουν σε αυτό το κουίζ διαδικτυακά, αλλά παρά ταύτα δεκάδες επέλεξαν να το κάνουν από τα γραφεία τους. Τότε στην Αγγλία δεν επιτρέπονταν οι συγκεντρώσεις περισσότερων από δύο ατόμων σε εσωτερικούς χώρους, παρά μόνο για «απαραίτητη εργασία».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ