Βρετανία: Την άρση των περιορισμών στις 19 Ιουλίου επιβεβαίωσε ο νέος υπουργός Υγείας

Βρετανία: Την άρση των περιορισμών στις 19 Ιουλίου επιβεβαίωσε ο νέος υπουργός Υγείας

Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 50% σε μια εβδομάδα - Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 22.868 κρούσματα, αριθμός που συνιστά ρεκόρ πενταετίας

Εν μέσω ανησυχητικής αύξησης στα κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία, εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης, ο νέος υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι η ολική επαναφορά στην κανονικότητα δεν θα συντελεστεί πριν από τις 19 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Σατζίντ Τζάβιντ επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα άρει στις 19 Ιουλίου τους περισσότερους από τους εναπομείναντες περιορισμούς της Covid-19, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα «περιμένει λεπτό παραπάνω» για να επιστρέψει την ελευθερία πίσω στο κοινό.

«Μολονότι αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στο βήμα 4, δεν βλέπουμε κανένα λόγο να προχωρήσουμε πέρα από τις 19 Ιουλίου», δήλωσε στην Βουλή, λέγοντας ότι πέρασε την πρώτη μέρα στο νέο του πόστο, μελετώντας τα δεδομένα κρουσμάτων, θανάτων και νοσηλειών.

«Η 19η Ιουλίου παραμένει η ημερομηνία στόχος μας. Ο πρωθυπουργός την χαρακτήρισε ημερομηνία λήξης. Για μένα, η 19η Ιουλίου δεν είναι μόνο το τέρμα, αλλά η αρχή ενός συναρπαστικού νέου ταξιδιού για τη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Βρετανίας γίνονται ύστερα από την καταγραφή 22.868 κρουσμάτων κορωνοϊού, που συνιστά ρεκόρ πενταμήνου.

Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 50% σε μια εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των θανάτων έπεσε κατά 40%.

Την ίδια στιγμή, η ινδική μετάλλαξη έχει επικρατήσει σε ποσοστό πάνω από 90% στη Βρετανία, ενώ είναι έως και 60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ