Βρετανός υπουργός Υγείας: Δυσκολότερη η μάχη κατά της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης

Βρετανός υπουργός Υγείας: Δυσκολότερη η μάχη κατά της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το νέο στέλεχος του ιού ενδέχεται να είναι κατά 30% πιο θανατηφόρο από το αρχικό στέλεχος


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η βρετανική κυβέρνηση για την παραλλαγή του κορωνοϊού που δυσχεραίνει τη μάχη ενάντια στην αναχαίτιση της πανδημίας.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το νέο στέλεχος έκανε αυτή την μάχη πολύ δυσκολότερη», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως η βρετανική μετάλλαξη μεταδίδεται κατά 30% έως 70% ευκολότερα.

Η νέα μετάλλαξη σημαίνει πως η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτική στην άρση των περιορισμών του lockdown, προσέθεσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας. Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το νέο στέλεχος του ιού ενδέχεται να είναι κατά 30% πιο θανατηφόρο από το αρχικό στέλεχος.

Ο Ματ Χάνκοκ σημείωσε πως είναι δύσκολο να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα στην χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα εξετάζει τα ποσοστά θανάτων, τους αριθμούς νοσηλειών, τις παραλλαγές του ιού και την πρόοδο των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης, τις προηγούμενες 24 ώρες η χώρα κατέγραψε 592 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 22.195 επιπλέον κρούσματα του ιού.

Χθες είχαν ανακοινωθεί 30.004 κρούσματα και 610 θάνατοι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις αρχές, 6.573.570 έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του ιού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ