Δείτε τι θα συμβεί με εκατομμύρια εργαζομένους στο άμεσο μέλλον

Δείτε τι θα συμβεί με εκατομμύρια εργαζομένους στο άμεσο μέλλον
Newsroom
Newsroom

Η μεγάλη παραίτηση

Η πανδημία φαίνεται πως άλλαξε κυριολεκτικά τα πάντα και ακόμα τώρα βλέπουμε το πως έχει επηρεάσει τις ζωές μας και τις αποφάσεις μας. Οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει για μεγάλες αλλαγές γύρω από τη ψυχολογία μας, αλλά σίγουρα δεν περίμεναν ότι θα επηρέαζε και τις εργασιακές σχέσεις.

Στο άμεσο μέλλον το 43% των εργαζομένων πρόκειται να παραιτηθεί από την εργασία του, είτε γιατί δεν είναι ευχαριστημένοι από τις απολαβές τους, είτε γιατί δεν τους αρέσει το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο ζουν καθημερινά.

Η έρευνα είναι αποκαλυπτική έγινε σε ένα δείγμα 17.000 ανθρώπων σε 22 χώρες και έδειξε το πόσο κρέμεται από μία κλωστή η πραγματικότητα που ξέρουν αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις.

Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η αναζήτηση καλύτερου μισθού. 42% των εργαζομένων που ερωτήθησαν, απάντησαν πως δεν πρόκειται να δεχτούν ξανά χαμηλές απολαβές, και θα ψάχνουν να αμείβονται σύμφωνα με τα όσα παράγουν.

Τη στάση αυτή ενθάρρυνε και το αυξανόμενο κόστος ζωής που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια σε εργαζόμενους που αμείβονται με χαμηλό μισθό.

Τα 3/4 των εργαζομένων επιθυμεί να συνεχίζει να εργάζεται με τηλεργασία, ή τουλάχιστον κάποιες μέρες την εβδομάδα. Το κόστος μετακίνησης είναι πλέον βραχνάς στον οικογενειακό προϋπολογισμό και οι εργαζόμενοι προκρίνουν σαν λύση τη παραμονή και εργασία από το σπίτι.

50% των εργαζομένων δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένο πλέον να ανέχεται κακές εργασιακές συνθήκες, και πως το περιβάλλον στο οποίο ζούνε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα πρέπει να μην επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία τους.

Από την άλλη οι εργοδότες φαίνονται πλέον όλο και πιο δύσπιστοι ως προς τους εργαζόμενους που προσλαμβάνουν, αφού ο χρόνος παραμονής σε μια επιχείρηση έχει μειωθεί αισθητά, και δεν μπορούν να επενδύσουν στο ανθρώπινο κεφάλαιο.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ