ΚΟΣΜΟΣ

Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα κοντά στο Κατάρ

Νωρίτερα η ίδια πηγή είχε σημειώσει ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό στη 01:35 τα ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδας.

dexamenoploio aggelikousi
Photo Credits: @marinetraffic

Δεξαμενόπλοιο επλήγη από δύο άγνωστης προέλευσης βλήματα στον θαλάσσιο χώρο περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της Ντόχα, πρωτεύουσας του Κατάρ, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO.

«Η UKMTO μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το πλοίο επλήγη από δυο βλήματα. Το ένα προκάλεσε πυρκαγιά η οποία πλέον έχει κατασβεστεί. Το άλλο δεν εξερράγη», πρόσθεσε η υπηρεσία, λέγοντας ότι δεν είναι σε θέση «να επιβεβαιώσει την προέλευση των βλημάτων» και ότι συνεχίζονται οι έρευνες.

Νωρίτερα η ίδια πηγή είχε σημειώσει ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό στη 01:35 τα ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδας. «Το δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα στην αριστερή πλευρά, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το κύτος πάνω από την ίσαλο γραμμή», είχε αναφέρει.

Η UKMTO διευκρίνισε ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και ότι δεν έχει διαπιστωθεί ρύπανση του περιβάλλοντος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση