Διαμαρτύρεται γιατί αμείβεται με 128.000 δολάρια το χρόνο για να μην κάνει τίποτα

Newsroom
Newsroom

Ο οικονομικός διευθυντής πρόσθεσε ότι αισθάνεται “απομονωμένος και ότι έχει αποκλειστεί από τις συναντήσεις της εταιρείας και τις ευκαιρίες κατάρτισης.

Ένας οικονομικός διευθυντής του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου της Ιρλανδίας ισχυρίζεται ότι πληρώνεται σχεδόν 130.000 δολάρια (108.000 ευρώ) το χρόνο για να τρώει μεσημεριανό γεύμα και να διαβάζει εφημερίδες όλη μέρα.

Το να πληρώνεται κανείς για να μην κάνει ουσιαστικά τίποτα δεν ακούγεται σαν κάτι για το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι θα παραπονιόντουσαν, αλλά για τον Dermot Alastair Mills, υπάλληλο της Irish Rail, πρόκειται για διάκριση. Ο οικονομικός διευθυντής ισχυρίζεται ότι αφού έγινε πληροφοριοδότης για τα λογιστικά της εταιρείας το 2014, σταδιακά απαλλάχθηκε από όλα σχεδόν τα καθήκοντά του, σε σημείο που τώρα περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του τρώγοντας μεσημεριανό και διαβάζοντας εφημερίδες. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να εξαργυρώνει την κανονική του επιταγή κάθε μήνα.

“Αγοράζω δύο εφημερίδες, τους Times και την Independent, και ένα σάντουιτς. Πηγαίνω στο γραφείο μου, ανοίγω τον υπολογιστή μου και κοιτάζω τα emails. Δεν υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με τη δουλειά, ούτε μηνύματα, ούτε επικοινωνίες, ούτε επικοινωνίες με συναδέλφους”, δήλωσε ο Mills στην Επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων της Ιρλανδίας (WRC).

“Κάθομαι και διαβάζω την εφημερίδα και τρώω το σάντουιτς μου. Στη συνέχεια, γύρω στις 10.30 π.μ., αν υπάρχει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απαιτεί απάντηση, το απαντώ. Αν υπάρχει εργασία που σχετίζεται με αυτό, κάνω αυτή τη δουλειά. Θα έλεγα ότι αν έπαιρνα κάτι που απαιτεί να κάνω δουλειά μία φορά την εβδομάδα θα ήμουν ενθουσιασμένος”.

Ο οικονομικός διευθυντής δήλωσε ότι είχε την ευθύνη για προϋπολογισμούς κεφαλαίου αξίας περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ (261 εκατομμύρια δολάρια) από το 2000 έως την οικονομική κατάρρευση του 2007. Πήρε προαγωγή το 2010, αλλά η καριέρα του άρχισε να καταρρέει το 2013, όταν φέρεται να τον εκφόβισαν για έναν νέο ρόλο και να τον ανάγκασαν να πάρει αναρρωτική άδεια τριών μηνών.

Ο Μιλς ισχυρίζεται ότι, όταν επέστρεψε, παρατήρησε “ορισμένα ζητήματα” με τους οφειλέτες και έστειλε μια “καλόπιστη” αναφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο της Irish Rail τον Μάρτιο του 2014, προτού προβεί σε προστατευόμενη αποκάλυψη στον υπουργό Μεταφορών. Έκτοτε, οι αρμοδιότητές του στην εταιρεία έχουν περικοπεί, όπως και το χαρτοφυλάκιο του προϋπολογισμού του.

“Ξεκίνησα με μια αρμοδιότητα που φαινόταν λογική το 2013 και το 2014 (8 εκατ. ευρώ). Αργά αλλά σταθερά αυτό πετσοκόπηκε στο μηδέν (400.000 ευρώ)”.

Ο Mills είπε ότι όταν ο δικηγόρος του είπε ότι πληρώνεται “για να μην κάνει τίποτα”, μιλάει για τη χρήση των ικανοτήτων του. Ο οικονομικός διευθυντής πρόσθεσε ότι αισθάνεται “απομονωμένος και ότι έχει αποκλειστεί από τις συναντήσεις της εταιρείας και τις ευκαιρίες κατάρτισης.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ