Διαψεύδει την Welt και ... τα βάζει με την Ελλάδα, η Τουρκία

«Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψευδή ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

Με χαρακτηριστική καθυστέρηση διέψευσε η Άγκυρα το δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt περί εντολής Εντογάν στους στρατηγούς του για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

«H είδηση που δημοσιεύτηκε στην Die Welt για την Ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι αποκλειστικά αποκύημα φαντασίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών, Χαμί Ακσόϊ.

Παράλληλα επιτέθηκε στον έλληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, λέγοντας ότι οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της Τουρκίας βασιζόμενος στο εν λόγω δημοσίευμα «δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της Ανατολικής Μεσογείου και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στην διεθνή πρακτική και στο δίκαιο».

«Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψευδή ας σταματήσουν τα βήματα τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή», τονίζει ο Ακσόι.

Πηγή: skai.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ