Δικηγορικό γραφείο επιτρέπει στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι

Newsroom
Newsroom

Εξ αποστάσεως αλλά με 20% λιγότερη αμοιβή- Τι αναφέρει η εταιρεία

Μια δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου προσφέρει στο προσωπικό της, τη δυνατότητα να εργάζεται μόνιμα από το σπίτι, αλλά με ένα τίμημα.

Η εταιρεία, Stephenson Harwood, αναφέρει ότι θα επιτρέψει στο προσωπικό να εργάζεται εξ αποστάσεως, αλλά θα τους πληρώνει 20% λιγότερο από τον τρέχοντα μισθό τους.

Μιλώντας στο BBC, η δικηγορική εταιρεία ανέφερε ότι είχε προσλάβει μερικούς εργαζόμενους, που διαμένουν έξω από το Λονδίνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με χαμηλότερο πακέτο αποδοχών, γεγονός που αντικατοπτρίζει το χαμηλότερο κόστος της μη μετακίνησης στην πρωτεύουσα. Ωστόσο, εάν χρειαστεί να πάνε στο γραφείο, αυτοί οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να ζητήσουν τα έξοδα μετακίνησης, πρόσθεσε.

Η επιλογή της εξ αποστάσεως εργασίας πλήρους απασχόλησης είναι διαθέσιμη σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά όχι στους συνεργάτες της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η Stephenson Harwood, δεν περίμενε πολλά άτομα να δεχτούν την προσφορά, να εργαστούν εξ αποστάσεως με πλήρη απασχόληση.

Ο εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας δήλωσε ότι, η τρέχουσα πολιτική της εταιρείας, όπου οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να εργάζονται από το σπίτι έως και δύο ημέρες την εβδομάδα, ταιριάζει σε πολλούς από τους 1.100 υπαλλήλους της σε γραφεία στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Ελλάδα, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

«Για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων μας, η υβριδική εργασιακή μας πολιτική λειτουργεί καλά», είπε στο RollOnFriday, που δημοσίευσε για πρώτη φορά την είδηση.

Πάντως, ακαδημαϊκές μελέτες δείχνουν ότι, η εξ αποστάσεως εργασία μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα. Πολλές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα έχουν διαπιστώσει ότι αυτού του είδους η εργασία, που επιτρέπει τον συνδυασμό εργασίας στο σπίτι και στο γραφείο, βελτιώνει την ικανοποίηση του προσωπικού.

 

Πηγή: BBC

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ