Διπλασιάστηκε σχεδόν ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό του Νοεμβρίου στην Ιάβα

Newsroom
Newsroom

Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 334 θάνατοι

Ο απολογισμός του σεισμού που έπληξε τον Νοέμβριο την Ιάβα, το μεγαλύτερο νησί της Ινδονησίας, έχει σχεδόν διπλασιαστεί φθάνοντας τους 602 νεκρούς, όπως δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος, ύστερα από νέα καταμέτρηση στην περισσότερο πληγείσα πόλη.

Στις 21 Νοεμβρίου, σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών έπληξε την πόλη Σιαντζούρ, στην πολυπληθέστερη επαρχία της Ινδονησίας, τη Δυτική Ιάβα, όπου η πλειονότητα των θυμάτων σκοτώθηκε από καταρρεύσεις κτιρίων ή κατολισθήσεις.

Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 334 θάνατοι.

Ο εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης στη Σιαντζούρ, ο Ανταμ, όπου όπως πολλοί Ινδονήσιοι έχει μόνο ένα όνομα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτός ο νέος απολογισμός των 602 νεκρών βασίστηκε στα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τους κατοίκους της πόλης.

«Εάν πεθάνει κάποιος, οι κάτοικοι της Σιαντζούρ τον ενταφιάζουν συνήθως αμέσως. Λόγω της κατάστασης πανικού, οι νεκροί ενταφιάστηκαν άμεσα από τους οικείους τους χωρίς να ειδοποιηθεί η υγειονομική αρχή», εξήγησε ο ίδιος.

Αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών (BPBD), ο Γουάγουάν Σετιαγουάν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον νέο απολογισμό, τον οποίο η υπηρεσία γνωστοποίησε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Antara επικαλέστηκε σήμερα τον επικεφαλής της περιοχής της Σιαντζούρ, τον Χέρμαν Σούχερμαν, που έδωσε τον νέο αυτό απολογισμό των 602 νεκρών.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο «δακτυλίδι της φωτιάς» στον Ειρηνικό, όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες, και είναι συχνά αντιμέτωπη με ισχυρούς σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ