Έβρος: Εντοπίστηκαν 80 μετανάστες στη νησίδα Μαράσια

Newsroom
Newsroom

Σύμφωνα με αρμόδιες αρχές οι μετανάστες βρίσκονται στην τουρκική πλευρά με αποτέλεσμα οι ελληνικές δυνάμεις να μην μπορούν να επιχειρήσουν.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας στον Έβρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί νέες ομάδες μεταναστών με γυναίκες και παιδιά στην περιοχή Μαράσια.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έντονες είναι οι πιέσεις στον Έβρο τις τελευταίες ώρες με τη βοήθεια τούρκων από την στρατοχωροφυλακή προκειμένου να περάσουν σε ελληνικό έδαφος μετανάστες, οι οποίοι φέρουν μαζί τους και παιδιά.

Πρόκειται για περίπου 70-80 μετανάστες χωρίς χαρτιά οι οποίοι έφτασαν στην περιοχή Μαράσια και σύμφωνα με αρμόδιες αρχές βρίσκονται στην τουρκική πλευρά με αποτέλεσμα οι ελληνικές δυνάμεις να μην μπορούν να επιχειρήσουν.

Μάλιστα και στη Νέα Βύσσα, επίσης σε τουρκικό έδαφος εντοπίστηκαν επιπλέον 25 μετανάστες παιδιά. Ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές απο ΜΚΟ η οποία έδωσε τις συντεταγμένες, ωστόσο δεν μπορούν ούτε σε αυτή την περίπτωση να επιχειρήσουν, παρακολουθώντας από κοντά πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου πέντε μετανάστες από το Ιράκ εντοπίστηκαν στο Σουφλί.

Εκτιμάται πως εισήλθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία διασχίζοντας με βάρκα τον Έβρο.

 

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ