ΕΕ και Βρετανοί να καλύψουν τις εισφορές των ΗΠΑ στον ΠΟΥ, προτείνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ομοσπονδιακής Βουλής

Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag), κάλεσε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Μεγάλη Βρετανία να αποδεχθούν προσωρινά να καταβάλουν τις εισφορές των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τις οποίες ανέστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λόγω φερόμενων λαθών στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός πρότεινε «η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Μεγάλη Βρετανία να καλύψουν προσωρινά τις εισφορές των ΗΠΑ. Αυτό είναι απαραίτητο τόσο λόγω των απαιτήσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού όσο και για λόγους εξωτερικής πολιτικής. Αν θέλουμε να περιορίσουμε την επιρροή της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τότε η αναστολή της χρηματοδότησης (εκ μέρους των ΗΠΑ) θα πρέπει να χαρακτηρισθεί αντιπαραγωγική», είπε ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung, η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη αύριο Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag επισήμανε επίσης ότι «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υπό τον Γενικό Διευθυντή του Tedros Adhanom Ghebreyesus, είναι συνυπεύθυνος για το γεγονός ότι ο κόσμος αντέδρασε πολύ αργά στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Η κριτική που είναι σωστή, δεν μεταβάλλεται σε λανθασμένη, επειδή την διατύπωσε ο Τραμπ. Αυτό όμως το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί μετά την κρίση», τόνισε ο Ρέτγκεν.

Πηγή: Sueddeutsche Zeitung

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ