ΚΟΣΜΟΣ
Στην Κύπρο οι φρεγάτες Κίμων και Ψαρά - Οδηγία των ΗΠΑ για απομάκρυνση διπλωματικού προσωπικού από τη Μεγαλόνησο
Οι Αμερικανοί πολίτες έχουν κληθεί να αποχωρήσουν από περισσότερες από δώδεκα χώρες της περιοχής, εν μέσω του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν.
Εφτασαν στην Κύπρο οι ελληνικές φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» με σκοπό την παροχή προστασίας στο νησί από πιθανό ιρανικό χτύπημα, συμπληρώνοντας την ανακοινωμένη βοήθεια της Αθήνας προς τη Λευκωσία, η οποία περιλαμβάνει και τα τέσσερα F-16 Viper που σταθμεύουν ήδη στη βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.
Νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Κύπρο λόγω αυξημένου κινδύνου στη Μέση Ανατολή
Oι ΗΠΑ εξέδωσαν νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Κύπρο, καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να επανεξετάσουν τα ταξίδια τους και επιτρέποντας στο μη απαραίτητο προσωπικό της αμερικανικής κυβέρνησης και στις οικογένειές τους να αποχωρήσουν προληπτικά, λόγω αυξημένου κινδύνου ασφαλείας.
Η οδηγία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης αναβάθμισης των επιπέδων κινδύνου σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, καθώς οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την αποχώρηση πολιτών τους από περισσότερες από δώδεκα χώρες της περιοχής, εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης ΗΠΑ- Ισραήλ με το Ιράν.
Νωρίτερα την Τρίτη (3/3), το αμερικανικό ΥΠΕΞ είχε αυξήσει τα επίπεδα κινδύνου ασφαλείας για την Ιορδανία, το Ομάν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και στα αμερικανικά προξενεία στη Λαχώρη και το Καράτσι του Πακιστάν.
Οι Αμερικανοί πολίτες έχουν κληθεί να αποχωρήσουν από περισσότερες από δώδεκα χώρες της περιοχής, εν μέσω του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν.
*φωτογραφία από αρχείο
Πληροφορίες από: Καθημερινή, ertnews
