Εγκρίθηκε στο Ριζοκάρπασο η ναυτική βάση της Τουρκίας

Εγκρίθηκε στο Ριζοκάρπασο η ναυτική βάση της Τουρκίας

Τι αναφέρει η απόφαση του λεγόμενου «υπουργικού συμβουλίου» στο ψευδοκράτος

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Κιμπρίς Ποστασί», η οποία επικαλείται πηγές εντός της ψευδο-κυβέρνησης, 108 στρέμματα γης που ανήκουν στη Διεύθυνση Ιδρυμάτων στο Ριζοκάρπασο (το βορειότερο κομμάτι της Κύπρου) θα χρησιμοποιηθούν για την ίδρυση τουρκικής ναυτικής βάσης, η οποία συζητείται εδώ και αρκετό καιρό και αναμενόταν να ανακοινωθεί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 20 του περασμένου Ιουλίου.

Η δημιουργία ναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα θα διασφαλίζει τη γρηγορότερη συντήρηση-επισκευή-εφοδιασμό των τουρκικών πολεμικών πλοίων, καθώς και την ταχύτερη μεταφορά των πολεμικών πλοίων που συνοδεύουν τα γεωτρύπανα στην ανατολική Μεσόγειο.

Η γη που ανήκει σε ιδρύματα δεν ενοικιάζεται. Για το λόγο αυτό, η Διεύθυνση Ιδρυμάτων θα ‘διαθέσει προς χρήση’ μόνο τα 108 στρέμματα γης για 30 χρόνια.


Ορισμένοι περιβαλλοντολόγοι ισχυρίζονται ωστόσο ότι η εν λόγω γη βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής.Το βήμα αυτό θεωρείται άλλη μία ενέργεια υλοποίησης του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας. Όπως και τα νέα βήματα που γίνονται ταυτόχρονα στη Μεσόγειο αποτελούν ένδειξη αποφασιστικότητας.

Η απόφαση του λεγόμενου «υπουργικού συμβουλίου» στο ψευδοκράτος αναφέρει τα εξής:


«Στο πλαίσιο των όσων αναφέρονται στην πρόταση, το Συμβούλιο Υπουργών, σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος Θρησκευτικών Υποθέσεων, με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2021 και με αριθμό Κ/112/2021, αποφάσισε να παραχωρήσει τα ακίνητα που ανήκουν στη διοίκησή του προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτική χρήση από τη Διοίκηση Σωμάτων Ασφαλείας της ΤΔΒΚ για 30 χρόνια χωρίς κανένα τέλος ενοικίασης».

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ