Έκλεισε προσωρινά ο αγωγός Keystone στον Καναδά

Newsroom
Newsroom

Λόγω διαρροής πετρελαίου στη Νεμπράσκα

 Η καναδική εταιρεία TC Energy, που εκμεταλλεύεται τον αγωγό μεταφοράς πετρελαίου Keystone ο οποίος συνδέει τον Καναδά με τις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο αγωγός αυτός έκλεισε λόγω διαρροής που παρατηρήθηκε στη Νεμπράσκα.

"Κλείσαμε το δίκτυο των αγωγών Keystone και κινητοποιήσαμε το προσωπικό και τον εξοπλισμό μας λόγω μιας διαρροής πετρελαίου σε ένα ποτάμι, που απέχει περίπου 32 χιλιόμετρα νοτίως της Στιλ Σίτι".

Ο συναγερμός σήμανε γύρω στις 8 το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, όταν παρατηρήθηκε πτώση της πίεσης στο σύστημα, διευκρίνισε η TV Energy. Το τμήμα του αγωγού όπου εντοπίστηκε η διαρροή απομονώθηκε και τοποθετήθηκαν φράγματα για να ελεγχθεί η ρύπανση.

Η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμη λεπτομέρειες για το εύρος ή την αιτία της διαρροής αλλά δεσμεύτηκε ότι θα παρουσιάσει περισσότερες πληροφορίες μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI, παράδοσης Ιανουαρίου, κατέγραφε άνοδο 4,04%, στα 74,92 δολάρια, γύρω στις 15.55 (ώρα Ελλάδας).

Ο αγωγός Keystone, μήκους σχεδόν 3.500 χιλιομέτρων, μεταφέρει πετρέλαιο από την Αλμπέρτα του δυτικού Καναδά σε διάφορους προορισμούς στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων είναι και ο τερματικός σταθμό του Κάσινγκ, στην Οκλαχόμα, όπου αποθηκεύεται το WTI, σε τεράστιες δεξαμενές. Το αμφιλεγόμενο σχέδιο επέκτασης του αγωγού, το αποκαλούμενο Keystone XL, απορρίφθηκε τον Ιούνιο του 2021 από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια από την TC Energy.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

 

Φωτογραφία από Stadnik από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ