Εκλογές στην Τουρκία: Τα πρώτα αποτελέσματα

Newsroom
Newsroom

Προηγείται ο Ερντογάν

Τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν να μεταδίδουν προκαταρκτικά εκλογικά αποτελέσματα των τουρκικών προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών, με βάση ένα μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων.

Το HABERTURK μεταδίδει πως με το 9,1% των ψήφων καταμετρημένο, στις προεδρικές εκλογές ο Ερντογάν συγκεντρώνει το 59,47% των ψήφων, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου το 34,79%.

Το TRT HABER μεταδίδει πως με βάση πολύ αρχικά αποτελέσματα στις προεδρικές εκλογές ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 49,84% των ψήφων, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 45,72%

Το HALK TV, με το 1,1% των ψήφων καταμετρημένο, δίνει στον Ερντογάν 49.84%, και στον Κιλιτσντάρογλου 45,72%. Με βάση αυτό τον μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων, στις κοινοβουλευτικές εκλογές το HALK TV δίνει στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν ποσοστό 32.7% και στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Κιλιτσντάρογλου 34,82%.

Ωστόσο, η ενσωμάτωση των επίσημων αποτελεσμάτων τρέχει με ταχείς ρυθμούς και η πρόβλεψη είναι ότι μέχρι τις 21:00 θα  έχει καταμετρηθεί και ενσωματωθεί στα επίσημα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας περίπου το 50% των ψήφων.

 

 

Δείτε επίσης:

Τουρκία: Έκλεισαν οι κάλπες – Μαζική η συμμετοχή, αγωνία για τα πρώτα αποτελέσματα

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ